Θρίλερ: Υπάλληλος του Υπ. Παιδείας πήγαινε επί μέρες στη δουλειά της με συμπώματα COVID-19

  • Γιάννα Σουλάκη
υπάλληλος
Υπάλληλος του Υπουργείου Παιδείας πήγαινε για περισσότερες από 5 μέρες στη δουλειά της και χρησιμοποιούσε τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ εμφάνιζε επί μέρες συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά του κορωνοϊού . Της πρότειναν μάλιστα να κάνει εξέταση COVID-19 και αρνήθηκε.

Ένα θρίλερ εξελίσσεται από χθες στο Υπουργείο Παιδείας, με 55χρονη δημόσια υπάλληλο, η οποία πήγαινε καθημερινά στην υπηρεσία της, ενώ είχε 39 πυρετό, διάρροια και συμπτώματα έντονης εξάντλησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα είχε συμπτώματα από την περασμένη Παρασκευή έως και τα μέσα της τρέχουσας εβδομάδας (Τετάρτη). Την Πέμπτη αποφάσισε να επισκεφθεί τον γιατρό  της υπηρεσίας της λέγοντάς του πως για έξι ημέρες έχει πυρετό, διάρροια και αισθάνεται μεγάλη κόπωση. Ο γιατρός της είπε ότι έχει υψηλές πιθανότητες να έχει COVID-19 και της έδωσε συγκεκριμένες οδηγίες: Να παραμείνει στο ιατρείο, ώστε να καλέσει ο ίδιος τον ΕΟΔΥ, για να υποβληθεί σε τεστ και να γίνει απολύμανση στο γραφείο της.

55χρονη υπάλληλος: Αρνήθηκε να υποβληθεί σε τεστ κορωνοϊού

Πράγματι, ο γιατρός κάλεσε ασθενοφόρο και η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΚΑΤ, το οποίο εφημέρευε. Εκεί οι γιατροί της είπαν ότι θα πρέπει να υποβληθεί σε τεστ κορωνοϊού, όμως, η ίδια αρνήθηκε, υπέγραψε υπεύθυνη δήλωση και έφυγε. Να σημειωθεί ότι εάν δεν υπάρχει εισαγγελική παραγγελία, οι γιατροί δεν έχουν το δικαίωμα να κρατήσουν ασθενή στο νοσοκομείο παρά τη θέλησή του.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο ΚΑΤ, οι οποίοι έκριναν ότι η ασθενής είχε υψηλές πιθανότητες να νοσεί από τον κορωνοϊό κινητοποιήθηκαν άμεσα και ειδοποίησαν την αστυνομία, η οποία εντόπισε την 55χρονη γυναίκα στο νοσοκομείο Κορίνθου, όπου τελικά νοσηλεύεται. Οι γιατροί έλαβαν δείγμα και το αποτέλεσμα αναμένεται εντός της ημέρας.