Θριάσιο: Νεκροί, τραυματίες και ταλαιπωρημένοι συγγενείς συγκλονίζουν…

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Δύο σοροί δεν έχουν ακόμα αναγνωριστεί στο Θριάσιο, ενώ οι σκηνές που έχουν διαδραματιστεί στο νοσοκομείο με συγγενείς να ψάχνουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα μεταξύ των νεκρών, είναι πέρα από κάθε περιγραφή. Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμα και έμπειροι γιατροί δηλώνουν συγκλονισμένοι!

Τραγικές ώρες ζουν οι συγγενείς των θυμάτων στο Θριάσιο Νοσοκομείο όπου από χθες το πρωί άρχισαν να μεταφέρθηκαν οι σοροί των θυμάτων της πλημμύρας στη δυτική Αττική αλλά και οι τραυματίες. Η αναγνώριση είναι εκτός από ψυχολογικά επώδυνη, και πρακτικά δύσκολη, καθώς οι περισσότεροι έχουν παραμορφωθεί από τα χτυπήματα που υπέστησαν παρότι ο θάνατος επήλθε από πνιγμό…

Μάλιστα χθες κατέστη αδύνατον να αναγνωριστεί μία από τις σορούς και προέβησαν σε ειδικές διαδικασίες. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) Νίκος Παπαευσταθίου «τα νούμερα τα οποία δίνουμε μπορούν να μεταβληθούν ακόμη και στο επόμενο λεπτό από τη στιγμή που η ενημέρωση που έχουμε από την Πυροσβεστική και τη Γενική Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας είναι ότι οι έρευνες συνεχίζονται και ενδέχεται τόσο ο αριθμός των νεκρών όσο και των τραυματιών να αυξηθεί» .

«Οι νεκροί είναι 15 άτομα εκ των οποίων 5 γυναίκες και 10 άνδρες. Έχουν αναγνωριστεί από τους 15 οι 13, ενώ αγνώστων στοιχείων είναι μία γυναίκα και ένας άνδρας. Οι τραυματίες, που παραμένουν για νοσηλεία, είναι 12 άτομα – 7 γυναίκες και 5 άνδρες – εκ των οποίων σε πιο σοβαρή κατάσταση μία γυναίκα 83 ετών, η οποία είναι διασωληνωμένη στη μονάδα εντατικής θεραπείας» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου «Πρακτορείο FM 104,9» ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), Νίκος Παπαευσταθίου.

Πρωτόγνωρη κατάσταση

Ο διοικητής του Θριάσιου, Κωνσταντίνος Παλαιορού σημειώνει ότι «πρόκειται για πρωτόγνωρη κατάσταση. Δεν έχουμε αντιμετωπίσει παρόμοια κατάσταση στο παρελθόν να προσέρχονται τόσα θύματα σε τόσο μικρό χρόνο… Και κ. ο Μανώλης Αναστασίου, διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας του Θριασίου συμπλήρωσε: «Έχουμε κρατήσει πολλούς γιατρούς για να διαχειριστούμε την κατάσταση».

Και διευκρίνισε ότι «οι νεκροί είναι από πνιγμό. Πιθανόν μερικοί από αυτούς έχουν χτυπηθεί από βαριά αντικείμενα, δεν ξέρουμε τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής».