Θριάσιο: Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι για τις υπερωρίες και τη νυχτερινή εργασία

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Θριάσιο
Απλήρωτοι παραμένουν οι επικουρικοί εργαζόμενοι στο Θριάσιο και βέβαια, απλήρωτοι παραμένουν όπως κάθε αρχή έτους και για τις εφημερίες, την αποζημίωση υπερωριακής εργασίας, νυχτερινά και αργίες- Κυριακές και οι γιατροί. Από το Σωματείο Εργαζομένων πάντως κάνουν λόγο για προβλήματα επιβίωσης...

Απλήρωτοι παραμένουν οι επικουρικοί εργαζόμενοι (γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικοί, φύλακας, καθαρίστρια) στο Κέντρο Υγείας και την Τοπική Μονάδα Υγείας Ελευσίνας, με αποτέλεσμα ορισμένοι να αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, αφού εκτός από τα υπόλοιπα καθημερινά τους έξοδα, επιβαρύνονται και για τις καθημερινές μετακινήσεις προς το χώρο εργασίας τους.

Απλήρωτες είναι, επίσης, στους υπόλοιπους εργαζόμενους του Κέντρου Υγείας Ελευσίνας, οι εφημερίες και η αποζημίωση για εργασία νυχτερινή και σε αργίες – Κυριακές από το Δεκέμβριο 2018, ενώ, δεν έχουν προχωρήσει και οι διαδικασίες για την μισθολογική τους εξέλιξη μετά την 1η Ιανουαρίου 2018. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι εκκρεμεί, για περισσότερο από ένα έτος, και η αίτηση εργαζόμενης του Κέντρου Υγείας για την αναγνώριση προϋπηρεσίας της.

Εφημερίες γιατρών

Όσο για τις εφημερίες των γιατρών που παραδοσιακά κάθε χρόνο πληρώνονται για τελευταία φορά τον Νοέμβριο του προηγούμενου, και για επόμενη τον Μάρτιο του επόμενου, ο κ. Βαρνάβας ενημέρωσε χθες από το ygeianet ότι θα πληρωθούν την επόμενη εβδομάδα. Πλην όμως, το ρεπορτάζ του iatropedia δείχνει ότι αυτό δεν ισχύει για όλα τα νοσοκομεία καθώς άλλοι θα πληρωθούν στο τέλος Μαρτίου.

Τα ίδια καταγγέλλει και ο κ. Ηλίας Σιώρας για τον «Ευαγγελισμό»

Απλήρωτες είναι οι τραπεζοκόμες του ιδιωτικού συνεργείου που έχει αναλάβει την εξυπηρέτηση του νοσοκομείου. Για τον λόγο αυτό, το Σωματείο Εργαζομένων θα πραγματοποιήσει αύριο Παρασκευή πρωί στις 10:30 συγκέντρωση σε χώρο του νοσοκομείου.

Αναφέρουν από το Σωματείο Εργαζομένων στο Θριάσιο:

Αποτελεί πρόκληση να είναι απλήρωτοι εργαζόμενοι, με οποιαδήποτε δικαιολογία, στις δημόσιες μονάδες υγεία ενώ ταυτόχρονα η κυβέρνηση, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, «μοιράζει» φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στους επιχειρηματικού ομίλους, με πρόσφατο παράδειγμα τη μείωση του φορολογικού συντελεστή των μεγάλων επιχειρηματικών κερδών, που προβλέπεται στο κρατικό προϋπολογισμό του 2019 (με αντίστοιχη απώλεια κρατικών εσόδων και «όφελος» για τους επιχειρηματικούς ομίλους, που θα φτάσει τα 460 εκατ. ευρώ ετησίως).

Ταυτόχρονα, παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις μας, παραμένουν απλήρωτοι και οι εργολαβικοί εργαζόμενοι της ΑΡΙΑΝΘΗΣ ΕΠΕ, που έχει αναλάβει τη σίτιση στο ΘΡΙΑΣΙΟ Νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.

Ζητάμε από τους αρμόδιους υπουργούς και τις διοικήσεις της 2ης ΥΠΕ και του ΓΝΕ ΘΡΙΑΣΙΟ να προχωρήσουν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, ώστε:

► να πληρωθούν άμεσα οι επικουρικοί και εργολαβικοί εργαζόμενοι και να εξασφαλιστεί ότι θα πληρώνονται οι εργαζόμενοι κάθε μήνα, χωρίς καμία καθυστέρηση και περικοπή

► να πληρωθούν τα δεδουλευμένα (εφημερίες, νυχτερινά, αργίες, Κυριακές) σε όλους τους εργαζόμενους και να πληρώνονται κάθε μήνα, χωρίς καμία καθυστέρηση και περικοπή

► να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαδικασίες για την απρόσκοπτη μισθολογική εξέλιξη των εργαζομένων του Κέντρου Υγείας Ελευσίνας και την αναγνώριση τυχόν προϋπηρεσίας τους.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                              Ο Γραμματέας

Βαρδαβάκης Μανώλης        Ιωαννίδης Παναγιώτης