Θλίψη στον χώρο της Υγείας για τον θάνατο της Μαριάννας Βαρδινογιάννη

  • Iatropedia newsroom
Βαρδινογιάννη
Τη θλίψη τους και τα συλλυπητήριά τους προς την οικογένεια της εκλιπούσης, Πρέσβειρας Καλής Θελήσεως της UNESCO Μαριάννας Βαρδινογιάννη, εκφράζουν επιστημονικοί σύλλογοι και υγειονομικά σωματεία.

O Πρόεδρος Γ. Πατούλης και το Δ.Σ του ΙΣΑ εκφράζουν τη θλίψη τους, για την απώλεια της Μαριάννας Βαρδινογιάννη, «μίας σημαντικής προσωπικότητας, με ουσιαστική προσφορά, στην κοινωνία και τη δημόσια υγεία».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η Μ. Βαρδινογιάννη, με το πλούσιο φιλανθρωπικό έργο της, για πολλές δεκαετίες, στάθηκε δίπλα στους ευπαθείς συμπολίτες μας προσφέροντας σημαντικές υπηρεσίες, στα καρκινοπαθή παιδιά και τις οικογένειές τους, χαρίζοντάς τους, το φως της ελπίδας.

«Η “Ογκολογική Μονάδα Παίδων” και ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», αποτελούν έργα ζωής που συνέβαλαν καθοριστικά, στην αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου στη χώρα μας», αναφέρεται.

Ο ΙΣΑ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά του, στην οικογένεια και στους οικείους της.

ΠΟΕΔΗΝ: Θλίψη για τον θάνατο της Μαριάννας Βαρδινογιάννη

Η Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ εκφράζει τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια Βαρδινογιάννη για τον θάνατο της Μαριάννας Βαρδινογιάννη.

«Ανεκτίμητη η συμβολή της στην αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου στη χώρα μας. Η Ογκολογική Μονάδα Παίδων του Νοσοκομείου ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ που ίδρυσε και στήριξε την λειτουργία της είναι πρότυπο σε όλη την Ευρώπη με το ολοκληρωμένο δίκτυο υπηρεσιών που παρέχει στα παιδιά με καρκίνο και τις οικογένειές τους», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ και προσθέτει πως,

«Παρότι η ΠΟΕΔΗΝ διαφωνεί με την μετατροπή σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει την τεράστια προσφορά της Μαριάννας Βαρδινογιάννη».