θετικός στον ιό της γρίπης Β βρέθηκε ο πατέρας του 6χρονου που πέθανε από γρίπη

  • Iatropedia
Οι γιατροί στο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, συνεχίζουν να προσπαθούν να εντοπίσουν το πώς ο μικρός 6χρονος, μαθητής νηπιαγωγείου, ενός δήμου της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, έχασε τη ζωή του, πριν από μια εβδομάδα, λόγω ραγδαίας εξελισσόμενης ιογενούς λοίμωξης.

Πιθανολογείται ότι πέθανε από το στέλεχος Η1Ν1, του ιού της γρίπης. Ήδη οι γιατροί, ολοκλήρωσαν τις εξετάσεις στο άμεσο συγγενικό περιβάλλον του, ενώ δείγματα από τους ιστούς του νεκρού παιδιού έχουν σταλεί για επιπλέον εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων θα είναι έτοιμα σε 18 ημέρες.

Πάντως, ο πατέρας του 6χρονου παιδιού, βρέθηκε θετικός στον ιό της γρίπης Β. Ο διευθυντής ΕΣΥ της Α΄ παθολογικής κλινικής του ΑΧΕΠΑ, κ. Αντώνης Σοφός, ανέφερε στο Αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων, ότι ο μεγαλύτερος αδελφός του 6χρονου, βρέθηκε αρνητικός στον ιό, αλλά είχε νοσήσει και θεραπεύτηκε.

Ο ιός της γρίπης Β θεωρείται επικίνδυνος, αλλά όχι τόσο μεταδοτικός όσο ο ιός της γρίπης H1N1. Σύμφωνα με τον κ. Σοφό, κάθε χρόνο παρατηρούνται κρούσματα της γρίπης Β, αλλά όχι επιδημία. Το είδος αυτό της γρίπης δεν μεταδίδεται εύκολα και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους συμμαθητές του άτυχου νηπίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

μάθετε τα πάντα για τη γρίπη στην εγκυκλοπαίδεια του iatropedia

μάθετε ότι έχει συμβεί με τον ιό της γρίπης στην Ελλάδα στην έρευνα του iatropedia

Σοκ: άλλο ένα παιδί νεκρό από γρίπη

θερίζει η γρίπη- 3 θάνατοι επισήμως, μέχρι σήμερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν