Θεσσαλονίκη: Τι αλλάζει από αύριο στο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
φαρμακεία
Αλλάζει από αύριο το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων του νομού Θεσσαλονίκης.

Τα φαρμακεία θα είναι ανοιχτά καθημερινά από τις 8:00 το πρωί έως τις 4:00 το απόγευμα, ενώ από τις 4:00 και μετά θα λειτουργεί αυξημένος αριθμός εφημερευόντων και έπειτα τα διανυκτερεύοντα.

Το ωράριο αυτό θα ισχύσει όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης που έχει επιβληθεί από την Πολιτεία στο πλαίσιο της αυστηροποίησης των μέτρων έναντι του κορονοϊού.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Διονύσιος Ευγενίδης, η απόφαση τροποποίησης του ωραρίου, η οποία επικυρώθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ελήφθη ομόφωνα από το Δ.Σ. του Συλλόγου. Με το συνεχές ωράριο περιορίζονται οι μετακινήσεις τόσο των πολιτών όσο και των φαρμακοποιών, που είναι το ζητούμενο του μέτρου της απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Με την ιατρική ταυτότητα ή με πιστοποιητικό που θα σταλεί από το ΙΣΘ θα μετακινούνται οι ιατροί

Οι μετακινήσεις όλων των γιατρών, από και προς την εργασία, καθώς και για επείγοντα περιστατικά, θα γίνονται με τη χρήση της ιατρικής ταυτότητας και για όσους δεν διαθέτουν ταυτότητα, κατ’ εξαίρεση για όσο διάστημα διαρκεί το lockdown, μπορεί να γίνεται και με πιστοποιητικό μέλους το οποίο θα τους αποσταλεί στο email τους από τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ). Ο ΙΣΘ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι το πιστοποιητικό θα λάβουν όπως και στο προηγούμενο lockdown όλα τα μέλη του Ι.Σ.Θ. ασχέτως της οικονομικής τακτοποίησης.

Σε ότι αφορά την εξυπηρέτηση των ασθενών στα ιδιωτικά ιατρεία και εργαστήρια, ο ΙΣΘ σημειώνει ότι αυτή θα γίνεται κανονικά, όπως μέχρι σήμερα, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που έχει συστήσει. Στις περιπτώσεις που δεν είναι δυνατός ο συχνός αερισμός των χώρων, ο ΙΣΘ συνιστά τη χρήση ειδικών συσκευών καθαρισμού και απολύμανσης του αέρα.

Από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν