Θεσσαλονίκη: Πώς θα λειτουργήσουν τα φαρμακεία αυτές τις μέρες

  • Iatropedia
Από φαρμακεία ασφαλείας θα εξυπηρετούνται από αύριο οι πολίτες της Θεσσαλονίκης, λόγω των κυλιόμενων 24ωρων απεργιών που κήρυξε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, αντιδρώντας στο σχέδιο που θα δίνει τη δυνατότητα ίδρυσης φαρμακείου σε μη φαρμακοποιούς με πλειοψηφικό πακέτο μετοχών, συμμετοχή φαρμακοποιού στο μετοχικό κεφάλαιο και μέγιστο αριθμό πέντε αδειών ανά επιχειρηματία.

Σήμερα, λόγω της αργίας του Αγίου Δημητρίου, στη Θεσσαλονίκη λειτουργούν τα φαρμακεία που είχε προγραμματιστεί να διημερεύσουν και να διανυκτερεύσουν. Eντός της ημέρας, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης θα βγάλει το πρόγραμμα με τα φαρμακεία ασφαλείας που θα λειτουργήσουν αύριο, ενώ την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου, λόγω της αργίας θα λειτουργήσουν όσα έχει προγραμματιστεί να διημερεύσουν και να διανυκτερεύσουν.

«Για τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν έγκαιρα νέες ενημερώσεις ανάλογα με την πορεία των κινητοποιήσεων και πάντα στο πνεύμα της κάλυψης των αναγκών των συμπολιτών μας. Ήδη έχουν ενημερωθεί οι συνάδελφοι που θα κληθούν να λειτουργήσουν ως φαρμακεία ασφαλείας την Τρίτη 27 Οκτωβρίου, εάν ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος αποφασίσει τη συνέχιση των κινητοποιήσεων. Ανάλογη προετοιμασία υπάρχει και θα συνεχιστεί για τις επόμενες ημέρες» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Διονύσης Ευγενίδης.

Σε ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης αναφέρονται τα εξής:

«Οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης αντιδρούμε στη σχεδιαζόμενη από την κυβέρνηση και την τρόικα κατάλυση της φαρμακευτικής περίθαλψης στην Ελλάδα. Λέμε όχι στο ξεπούλημα του φαρμακείου σε ξένα και εγχώρια συμφέροντα που σκοπεύουν στη δημιουργία καρτέλ στο φάρμακο. Απεργούμε γιατί σου στερούν τη σύνταξη, τα φάρμακα και διαλύουν την Υγεία. Αντιστεκόμαστε στο ξεπούλημα των φαρμακείων μας στα καρτέλ. Συναισθανόμενοι την ανάγκη για κάλυψη των αναγκών των πολιτών κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων θα ενημερώνουμε καθημερινά, και σύμφωνα με την πορεία των κινητοποιήσεων που θα καθορίσει ο ΠΦΣ, για τα φαρμακεία ασφαλείας που θα λειτουργούν στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης».

Από το ΑΠΕ-ΜΠΕ