Θεσσαλονίκη: Οι οδοντίατροι συνεχίζουν να παρέχουν υπηρεσίες – Τι πρέπει να γνωρίζετε

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
Θεσσαλονίκη
Τηρώντας τα αυστηρά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και τις επικαιροποιημένες οδηγίες και συστάσεις της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (ΕΟΟ) συνεχίζουν να παρέχουν οδοντιατρική περίθαλψη οι 1500 και πλέον οδοντίατροι της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Οι ασθενείς που αναζητούν οδοντιατρική περίθαλψη , πρέπει να προσέρχονται στα οδοντιατρεία αυστηρά μετά από τηλεφωνική προ-συνεννόηση και τηρώντας απαρέγκλιτα όλα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης επαφίεται στην επιστημονική και ηθική υπόσταση των συναδέλφων Οδοντιάτρων να περιθάλψουν τον πόνο και το επείγον καθώς και στην κοινή λογική των ασθενών για την αναζήτηση οδοντιατρικών υπηρεσιών σε καθεστώς καθολικής καραντίνας.

«Αυτές τις μέρες του lockdown, ακόμα πιο εντατικά, οι οδοντίατροι του νομού μας, παρέχουν υψηλού επιπέδου περίθαλψη με βάση την υλικοτεχνική υποδομή των ιατρείων, τα απαιτούμενα μέσα ατομικής προστασίας, με αυστηρή διαχείριση των ασθενών και πιστή τήρηση των αναγκαίων διαδικασιών απολύμανσης και αποστείρωσης των χώρων και του ιατρο-τεχνολογικού εξοπλισμού» αναφέρουν ο πρόεδρος του ΟΣΘ Κωνσταντίνος Κούγιας και ο ΓΓ του Συλλόγου Βάιος Κοντόπουλος.

Ο ΟΣΘ καλεί όσους πολίτες χρήζουν οδοντιατρικής περίθαλψης, να απευθυνθούν άμεσα στον/στην οδοντίατρό τους προκειμένου να εξυπηρετηθούν υπογραμμίζοντας ότι πρέπει είναι δε απόλυτα βέβαιοι πως τα μέλη του Συλλόγου λαμβάνουν όλες τις απαιτούμενες προφυλάξεις τόσο για την πρόληψη και θεραπεία των νοσημάτων του στόματος όσο και για την πρόληψη της διασποράς των λοιμώξεων.

Από το ΑΠΕ-ΜΠΕ