Θεσσαλονίκη: Νοσηλευτής στο ΑΧΕΠΑ βρέθηκε νεκρός από συνάδελφο του

  • Γιάννα Σουλάκη
ΑΧΕΠΑ
Ένα τραγικό γεγονός σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης (19.07.2022), στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, στη Θεσσαλονίκη, όπου ένας νοσηλευτής βρέθηκε νεκρός από συνάδελφο του, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, κατά την αλλαγή βάρδιας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, την Τρίτη -ημέρα γενικής εφημερίας στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ-, στις 8:30 το βράδυ, ο 51χρονος νοσηλευτής, ο οποίος απασχολούταν ως χειριστής αγγειογράφου, αποσύρθηκε στον χώρο όπου αναπαύεται το προσωπικό τις ώρες διαλλείματος, καθώς αισθάνθηκε αδιαθεσία.

Περίπου δυόμισι ώρες μετά, η συνάδελφός του έφτασε στον χώρο για να ξεκινήσει τη βάρδια της. Ο άτυχος άντρας είχε ήδη αφήσει την τελευταία του πνοή αβοήθητος μέσα στο νοσοκομείο.

Όπως αναφέρει εργαζόμενος του νοσοκομείου στο GRTimes χρειάστηκε να παραβιαστεί η πόρτα του δωματίου, ώστε να παραληφθεί ο 51χρονος και να διαπιστωθεί ο θάνατος του, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είχε ιστορικό με καρδιολογική πάθηση και πιθανόν αυτό να του κόστισε τη ζωή.

«Ήταν μόνος του στη βάρδια»

Η νοσηλεύτρια που εντόπισε τον άτυχο 51χρονο αναφέρει μιλώντας στο GRTimes ότι «ο άνθρωπος ήταν αδιάθετος, είχε ενοχλήσεις και έκανε καρδιογράφημα την ίδια μέρα, αλλά δεν είχε την πολυτέλεια να μην εργαστεί, καθώς δεν υπάρχει άλλος συνάδελφος να τον αντικαταστήσει. Είναι ένας σε κάθε βάρδια, μόνος του, κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και με το άγχος ότι αν του συμβεί κάτι δεν μπορεί να λείψει ή χειρότερα ότι δεν μπορεί να τον βοηθήσει κανείς αν χρειαστεί βοήθεια. Μιλάμε για έναν άνθρωπο που εργάζεται 30 χρόνια ως νοσηλευτής».

Έπειτα η νοσηλεύτρια πρόσθεσε ότι «τα νοσοκομεία είναι υποστελεχωμένα, δεν υπάρχει νέο προσωπικό, εμείς είμαστε γερασμένοι, έχοντας αντιμετωπίσει τα τελευταία χρόνια δύσκολες καταστάσεις με την πανδημία. Οι άδειες αναστέλλονται πολλές φορές γιατί δεν έχουμε άτομα να δουλέψουν. Ο συγκεκριμένος συνάδελφος προφανώς δεν ήθελε να επιστρέψει κάποιον εργαζόμενο από άδεια, προκειμένου να λείψει ο ίδιος, δίνοντας προτεραιότητα στην υγεία του. Παράλληλα, το πόστο που εργαζόταν ήταν εξειδικευμένο και δεν υπάρχουν εργαζόμενοι να το καλύψουν. Όλα αυτά μας αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει κράτος πρόνοιας και το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι η τελευταία προτεραιότητα. Εργάζεσαι 30χρόνια στον πιο δύσκολο τομέα και δεν μπορείς να πάρεις άδεια».