Θεσσαλονίκη: Καθημερινή ενημέρωση φροντιστών ατόμων με άνοια ή Αλτσχάιμερ στο ΨΝΘ

  • Ρούλα Τσουλέα
άνοια
Η δράση θα συνεχιστεί έως τα τέλη Μαρτίου, με αφορμή την Ημέρα του Φροντιστή ατόμων με άνοια ή Αλτσχάιμερ.

Ενημέρωση των φροντιστών ατόμων με άνοια ή νόσο Αλτσχάιμερ προσφέρει καθημερινά και μέχρι το τέλος Μαρτίου, το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης των Ατόμων με Διαταραχές Μνήμης του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης (ΨΝΘ).

Αφορμή της δράσης είναι η Ημέρα του Φροντιστή ατόμων με άνοια ή νόσο Αλτσχάιμερ που έχει καθιερωθεί στις 16 Μαρτίου.

Το Κέντρο θα υποδέχεται κατόπιν ραντεβού συμπολίτες μας που επιθυμούν να ενημερωθούν για την άνοια και τη νόσο Alzheimer. Το Κέντρο λειτουργεί:

  • Θεραπευτικά: Προς τους ασθενείς, με δομημένο πρόγραμμα σε ειδικά σχεδιασμένο περιβάλλον
  • Προληπτικά: Ψυχομετρικά με αρχική αξιολόγηση ασθενή (screening), συμβουλευτικά και ενημερωτικά για τον ενδιαφερόμενο και το οικογενειακό περιβάλλον
  • Υποστηρικτικά: Προς τους φροντιστές

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν για ραντεβού με το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης Ατόμων με Διαταραχές μνήμης (ΨΝΘ), Καραολή &  Δημητρίου 1. Τηλέφωνο για ραντεβού: 2313-310750 ή μέσω email: memory_center@psychothes.gr. Επιστημονικά υπεύθυνη είναι η ψυχολόγος Αρετή Αγγέλου.

Το Κέντρο λειτουργεί από το 2002. Είναι στελεχωμένο από έμπειρους ειδικούς ψυχικής Υγείας. Παρέχει υπηρεσίες σε ανθρώπους που βρίσκονται στα πρώτα στάδια ή σε ενδιάμεσο στάδιο της νόσου Αλτσχάιμερ και υποστήριξη στα κοντινά τους πρόσωπα (συγγενείς και φροντιστές). Πρόκειται για ένα Κέντρο που σχεδιάστηκε ειδικά γι’ αυτό το σκοπό. Είναι το μοναδικό στην Ελλάδα που λειτουργεί στο πλαίσιο δημόσιου νοσοκομείου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ