Θεσσαλονίκη: Για «εκδικητική καταγγελία» κάνει λόγο ο διοικητής που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση

  • Γιάννα Σουλάκη
Σοβαρές κατηγορίες βαρύνουν τον διοικητή του νοσοκομείου "Γ.Γεννηματάς" της Θεσσαλονίκης, μετά από καταγγελία που έκαναν εις βάρος του τέσσερις εργαζόμενες για σεξιστική συμπεριφορά και υποτιμητικό λόγο. Ο διοικητής Γιώργος Κούτρας, υπέβαλλε την παραίτησή του στο Υπουργείο Υγείας, κάνοντας λόγο για "εκδικητική καταγγελία" από την πλευρά των εργαζομένων.

Απάντηση στην καταγγελία που έκαναν σε βάρος του τέσσερις εργαζόμενες του «Γ. Γεννηματάς», στη Θεσσαλονίκη, για σεξιστική συμπεριφορά και υποτιμητικό λόγο, έδωσε ο διοικητής του νοσοκομείου, Γιώργος Κούτρας, ο οποίος υπέβαλε την παραίτηση του

Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Υπέβαλα την παραίτηση μου στην κα Γκάγκα. Η συνεργασία μου το τελευταίο διάστημα ήταν πάρα πολύ κακή. Παρατηρήθηκαν δυσλειτουργίες στο νοσοκομείο σε σχέση με πολλά θέματα. Και αυτό με ανάγκασε να ξαναυποβάλλω την παραίτηση μου. Την είχα υποβάλλει στις 16 Αυγούστου και δεν έγινε δεκτή. Η καταγγελία σχετίζεται με γεγονότα που συνέβησαν πριν από μερικές μέρες. Πρώτον γιατί έκανα δύο προκαταρτκτικές εξετάσεις που εστάλησαν στις 6/10. Έκανα επιθεώρηση στην αποθήκη του νοσοκομείου, όπου διαπίστωσα ότι υπήρχαν 10.000 μάσκες που δεν ήταν δηλωμένες πουθενά. Παραγγέλθηκαν το Δεκέμβριο του 2020 και τις λάβαμε 23/6/21, όταν η τιμή είχε πέσει πολύ χαμηλά… Αυτό πείραξε πάρα πολλούς. Ήταν σαφώς εκδικητική η καταγγελία απέναντι στο πρόσωπο μου. Τέσσερα άτομα αναφέρονται για σεξιστική συμπεριφορά και υποτιμητικό λόγο απέναντι στο προσωπικό. Υπήρχε διαρκής παράκληση να μην γίνει προκαταρκτική εξέταση.

Η Υγειονομική Περιφέρεια δεν με ενημέρωσε καθόλου για την καταγγελία. Εγώ την ενημέρωση την είχα από το υπουργείο Υγείας. Για να προστατεύσω το όνομα μου που έχω χτίσει τόσα χρόνια και την οικογένεια μου θα χρησιμοποιήσω κάθε ένδικο μέσο. Η συνεργασία μου όλο αυτό το διάστημα ήταν κακή, γιατί έχω άποψη».

Η καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση

Νωρίτερα, σήμερα (08.10.2021), η ιστοσελίδα Voria.gr, δημοσίευσε πως σε βάρος του συγκεκριμένου διοικητή, υπήρχε έγγραφη καταγγελία από την υποδιευθύντρια του νοσοκομείου, η οποία τον κατηγορεί ότι την παρενόχλησε σεξουαλικά.

Όπως ανέφερε η ιστοσελίδα επικαλούμενη πηγή του νοσοκομείου, πριν από λίγες ημέρες η υποδιευθύντρια βγήκε αναστατωμένη και σε έξαλλη κατάσταση από το γραφείο του διοικητή. Αφού δήλωσε προφορικά προς τους συναδέλφους της ότι υποβάλλει την παραίτησή της, στη συνέχεια συνέταξε έγγραφη καταγγελία την οποία προώθησε στην 3η Υγειονομική Περιφέρεια.

Σύμφωνα με όσα είπε στο iatropedia.gr και το newsit.gr, ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ Παναγιώτης Μπογιατζίδης, ο ίδιος ενημέρωσε αμέσως τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, και την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η εντολή που δόθηκε από τον υπουργό ήταν να ζητηθεί αμέσως η παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου, όπως και έγινε. Κατόπιν αυτών, ο καταγγελλόμενος εξαναγκάστηκε σε παραίτηση.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΓΓΕΛΟΣ ΛΑΜΠΙΔΗΣ – ΓΙΑΝΝΑ ΣΟΥΛΑΚΗ

Πηγή: Newsit.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν