Θεσσαλονίκη: Ανασφάλιστοι νεφροπαθείς χάνουν την ζωή τους και νοσοκομεία έχουν άνιση μεταχείριση

  • Iatropedia
Τα προβλήματα των υγειονομικών μονάδων αλλά και των βαριά πασχόντων της βορείου Ελλάδος "εισπράττει" από χθες ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής που δεν μπορεί παρά να υπόσχεται ότι το συντομότερο θα υπάρξουν παρεμβάσεις για βελτίωση της κατάστασης...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Σήμερα Τρίτη ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, πραγματοποιεί συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στα γραφεία της 3ης ΥΠΕ στη Θεσσαλονίκη.

Εν συνέχεια επισκέπτεται το Γ.Ν. «Γ.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ» παρουσία των διοικητών της 3ης και 4ης Υ.Π.Ε. κ.κ Γ. Κίρκου και Σ. Πλωμαρίτη, και θα συναντηθεί με τη διοίκηση του νοσοκομείου, εκπροσώπους εργαζομένων και συλλόγους ασθενών.

Στο επίκεντρο των επαφών του υπουργού Υγείας στην Θεσσαλονίκη μπήκε χθες η άνιση χρηματοδότηση των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης. Ο υπουργός Υγείας κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο Ιπποκράτειο, όπου άκουσε τα προβλήματα των εργαζομένων και των διευθυντών των κλινικών και εργαστηριών, καθώς και εκπροσώπων συλλόγων νεφροπαθών, θαλασσαιμικών και καρκινοπαθών, δήλωσε ότι σήμερα κιόλας θα δώσει εντολή στην αρμόδια υπηρεσία να απαντήσει γιατί συμβαίνει αυτό, ενώ παράλληλα τόνισε ότι τον επόμενο χρόνο δεν πρόκειται να επαναληφθεί αυτή η κατάσταση. Σημείωσε ακόμη ότι το θέμα της κατανομής του προσωπικού στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης είναι ζήτημα αιχμής.

Απαντώντας σε αίτημα του προέδρου του Συλλόγου Νεφροπαθών Χρήστου Καραγκιόζη, αλλά και στις καταγγελίες του ότι έχουν τα τελευταία χρόνια χάσει την ζωή τους ανασφάλιστοι νεφροπαθείς, υπογράμμισε ότι είναι αναγκαίο να δημιουργηθεί Μονάδα Αιμοκάθαρσης για παιδιά στο Ιπποκράτειο, τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει μια τέτοια μονάδα σε όλη τη Μακεδονία. Ο κ. Κουρουμπλής τέλος διαβεβαίωσε ότι θα λυθεί το θέμα των ανασφάλιστων νεφροπαθών, που περιφέρονται από εφημερεύον σε εφημερεύον νοσοκομείο για να κάνουν τις αιμοκαθάρσεις τους.