Θεσσαλονίκη: 33χρονος χάρισε ζωή σε 6 ανθρώπους με τον θάνατό του

  • Ρούλα Τσουλέα
33χρονος
Η οικογένειά του προσέφερε τα όργανά του. Θα μεταμοσχευθούν σε ισάριθμους ασθενείς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Δώρο ζωής σε έξι ανθρώπους χάρισε με τον θάνατό του ένας 33χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, στη Θεσσαλονίκη.

Όταν η οικογένειά του έμαθε ότι είναι εγκεφαλικά νεκρός, πήρε την γενναία απόφαση να δωρίσει τα όργανά του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου, η διαδικασία λήψης των οργάνων ολοκληρώθηκε την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023.  Ομάδα ιατρών από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο πήρε την καρδιά, η οποία θα μεταμοσχευθεί σε συμβατό λήπτη.

Η χειρουργική ομάδα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης έλαβε τους νεφρούς και το ήπαρ του, τα οποία θα αξιοποιηθούν σε ασθενείς οι οποίοι περιμένουν το αντίστοιχο μόσχευμα.

Τους κερατοειδείς του έλαβε η Ομάδα Μεταμοσχεύσεων της Β΄ Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου. Τις επόμενες μέρες θα προγραμματιστούν οι μεταμοσχεύσεις τους.

Η διοίκηση του νοσοκομείου εξέφρασε τις θερμότατες ευχαριστίες της τόσο προς την οικογένεια του δωρητή για την προσφορά, όσο και προς όλες τις ιατρικές ομάδες που ολοκλήρωσαν επιτυχώς τις διαδικασίες της δωρεάς, υπό τον συντονισμό του Περιφερειακού Γραφείου του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.