Θεσσαλία: Πόσιμο το νερό του Βόλου, αλλά όχι για όλους

  • Ρούλα Τσουλέα
νερό
Ποιοι κάτοικοι του Βόλου πρέπει να αποφεύγουν την κατανάλωσή του, σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα.

Το νερό που παρέχεται από το δίκτυο της ΔΕΥΑΜΒ Βόλου είναι κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση, αλλά όχι για όλες τις ομάδες του πληθυσμού, ανακοίνωσε ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας.

Όπως είπε ο κ. Φώτης Σερέτης, το νερό μπορούν να πιούν και να χρησιμοποιήσουν στο μαγείρεμα όλοι οι καταναλωτές, πλην εκείνων οι οποίοι:

  • Πάσχουν από υπέρταση ή/και
  • Ακολουθούν διατροφή φτωχή σε αλάτι

Σε αυτούς συνιστάται να αποφεύγεται η κατανάλωσή του διότι μπορεί να εμφανίζει σχετικά υψηλή αλαότητα, σχετιζόμενη με τη χρήση γεωτρήσεων. Κατά τα άλλα, το νερό μπορεί να χρησιμοποιείται ελεύθερα και για όλες τις ατομικές και οικιακές χρήσεις.

Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα, ο κ. Σερέτης είπε ακόμα ότι τις τελευταίες επτά ημέρες έχουν διενεργηθεί συνολικώς 676 δειγματοληψίες. Οι 175 από αυτές πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο 24ωρο, επιβεβαιώνοντας την καταλληλότητά του.

Ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση χαρακτηρίζεται το νερό που παρέχεται:

  • Στις δημοτικές ενότητες Πορταριάς, Ιωλκού, Μακρυνίτσας
  • Στους οικισμούς των Χανίων και της Δρακείας

Και αυτό διότι εκεί δεν έχει αποκατασταθεί ακόμα η χλωρίωση. Για τα υπόλοιπα δίκτυα ύδρευσης της Θεσσαλίας που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες δεν υπάρχουν αλλαγές. Ισχύουν όσα αναφέρθηκαν σε προηγούμενη ενημέρωση.

Φωτογραφία: iStock