Θέσεις επικουρικών γιατρών στα νοσοκομεία!

  • Iatropedia
Επαναπροκηρύσσονται με απόφαση του υπουργού Υγείας 60 κενές θέσεις επικουρικών γιατρών, ενώ ανοίγουν ακόμη 18 νέες, σε περιφερειακά νοσοκομεία της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδος.

Συγκεκριμένα, όπως διευκρινίζεται στην απόφαση του Υπουργείου Υγείας, οι περισσότερες από τις θέσεις αφορούν σε πόστα που έμειναν κενά από περασμένο, άγονο διαγωνισμό, ενώ μικρότερο μέρος (18) είναι θέσεις επικουρικών γιατρών προς κάλυψη προκυψάντων ισάριθμων νέων αναγκών σε αντίστοιχα περιφερειακά νοσοκομεία, ώστε να ενισχυθούν και να μπορούν να παρέχουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες.

“Επισημαίνεται ότι, παρά την τρέχουσα δυσμενή δημοσιονομική κρίση, το Υπουργείο Υγείας επιδεικνύει αμείωτο ενδιαφέρον και καταβάλλει συνεχείς προσπάθειες για την πλήρωση κενών θέσεων ιατρών στα νοσοκομεία.

Ωστόσο, παρά την υφιστάμενη αυξανόμενη ανεργία στον τομέα των ιατρών, διαπιστώνεται απροθυμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για πρόσληψη και ως εκ τούτου επαναπροκηρύσσονται 60 κενές θέσεις εργασίας επικουρικών ιατρών οι οποίες και απέβησαν άγονες κατά τον προηγούμενο διαγωνισμό” αναφέρεται στην απόφαση του υπουργείου.