Θες ιδιωτική κλινική; Μόνο με μετρητά! Ξεκινά επίσχεση κατά ΕΟΠΥΥ

  • Iatropedia
Νέος κύκλος ταλαιπωρίας ξεκινά όπως όλα δείχνουν για τους περίπου 10 εκατ. ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ οι οποίοι από την Πέμπτη και μετά θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους αν θέλουν να νοσηλευτούν σε ιδιωτική κλινική.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Η απόφαση των μελών της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών θεωρείται οριστική καθώς η κυβέρνηση εμμένει στα μέτρα που έχει πάρει ως προς την αποπληρωμή των οφειλομένων του ΕΟΠΥΥ αλλά και την κατανομή των κονδυλίων.

Τα αγκάθια που καίνε τον κλάδο και για τα οποία αντιδρούν σφόδρα είναι τα Rebate και τα Claw Back για το 2014 τα οποία μάλιστα θα ισχύσουν αναδρομικά καθώς θα εφαρμοστούν σε συνδυασμό με το πλαφόν ανά επιχείρηση.

Οι ιδιοκτήτες των κλινικών μιλούν για κουρέματα της τάξης του 45% και άνω την ώρα μάλιστα που τους οφείλονται από παλαιότερες νοσηλείες.

Και το ζήτημα είναι αν η κυβέρνηση θα προχωρήσει στις προειδοποιήσεις της ότι όποιος κάνει επίσχεση κατά ΕΟΠΥΥ θα χάνει οριστικά τη σύμβασή του με τον φορέα.

Βέβαια από την άλλη τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών δε θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια καθώς θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη.

Σε ότι αφορά στους ασθενείς η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών σημειώνει:

1. Οι νοσηλευόμενοι ασθενείς εξακολουθούν να νοσηλεύονται κανονικά μέχρι την αποθεραπεία τους.

2. ΟΙ Κλινικές δεν δέχονται νέες εισαγωγές επί πιστώσει από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. καθώς και την επί πιστώσει από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. διενέργεια Διαγνωστικών εξετάσεων σε εξωτερικούς ασθενείς.

Οι ασθενείς θα λαμβάνουν Τιμολόγιο Παροχής Υπηρεσιών προκειμένου να το υποβάλλουν στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. προς πληρωμή.

3. Οι Αιμοκαθάρσεις εξακολουθούν να πραγματοποιούνται κανονικά, διότι αφορούν ξεχωριστές συμβάσεις, που υπάγονται σε διαφορετικό κωδικό πληρωμών, στον οποίο τα χρήματα επαρκούν έως τον προσεχή Οκτώβριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βορίδης: Φέρτε ρευστό στον ΕΟΠΥΥ! Τι θα ζητήσει από τον πρωθυπουργό

Από Σεπτέμβριο και βλέπουμε απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ! Όλα τα αγκάθια

Όταν οι Έλληνες γιατροί βάζουν τα γυαλιά στους Γερμανούς!

Νέες τιμές στα φάρμακα δια χειρός Βορίδη! Ποιος χάνει ποιος κερδίζει