Θεραπευτήριο «Αγία Βαρβάρα»: Σε εγκατάλειψη 150 ΑμεΑ – Χωρίς προσωπικό και χωρίς είδη πρώτης ανάγκης

  • Γιάννα Σουλάκη
Αγία Βαρβάρα
Ο τραγικός θάνατος από πνιγμό 36χρονης γυναίκας με βαρύ αυτισμό, ήταν η αφορμή να έρθουν στην επιφάνεια τα δεκάδες προβλήματα διαβίωσης των ατόμων με αναπηρία και αυτισμό, στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Δυτικής Αττικής "Αγία Βαρβάρα".

Πλημμελής είναι η φροντίδα και η ιατροφαρμακευτική κάλυψη που λαμβάνουν οι 150 περιθαλπόμενοι του Θεραπευτηρίου «Αγία Βαρβάρα», στο οποίο την Κυριακή το μεσημέρι βρήκε φρικτό θάνατο 36χρονη γυναίκα, όταν διέφυγε της προσοχής των μόλις 2 νοσηλευτών που υπήρχαν στη βάρδια εκείνη τη στιγμή.

Η γυναίκα πνίγηκε μετά από κατάποση στερεάς τροφής, ενώ κατανάλωνε μόνη αλεσμένη. Εκείνη την ώρα δεν υπήρχε ούτε γιατρός, καθώς οι ανάγκες καλύπτονται με ιδιώτες που εργάζονται περιστατικά με μπλόκ παροχής υπηρεσιών. Σύμφωνα με καταγγελίες της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) η άτυχη 36χρονη έπεσε θύμα της αδιαφορίας της πολιτείας, η οποία δεν στελεχώνει επαρκώς τις Προνοιακές Μονάδες, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να μην λαμβάνουν την απαραίτητη φροντίδα.

Δείτε τι έγινε – Θεραπευτήριο “Αγ. Βαρβάρα”: Φρικτό θάνατο από πνιγμό βρήκε 36χρονη με αυτισμό – Δεν υπήρχε γιατρός, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Η ΠΟΕΔΗΝ άνοιγει σήμερα της πόρτες του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα» και αποκαλύπτει τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των ΑμεΑ. Η άτυχη 36χρονη έχασε τη ζωή της την ώρα του φαγητού, σε έναν θάλαμο, όπως αυτόν:

Θεραπευτήριο «Αγία Βαρβάρα»: Χωρίς ιματισμό (σεντόνια, κουβέρτες και ρούχα) εδώ και 1 μήνα

Όπως αποκαλύπτει εργαζόμενη του θεραπευτηρίου, εδώ και ένα μήνα έχει χαλάσει το σύστημα καθαρισμού, με αποτέλεσμα οι περιθαλπόμενοι να είναι χωρίς σεντόνια, ρούχα, πυτζάμες και κουβέρτες, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από τις φωτογραφίες. Η ίδια εργαζόμενη λέει, όταν αναγκάζονται να χρησιμοποιούν εσώρουχα μιας χρήσης:

Θεραπευτήριο «Αγία Βαρβάρα»: Όλη μέρα κλεισμένοι στα δωμάτια τους οι ασθενείς», λέει η ΠΟΕΔΗΝ

Το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα», φιλοξενεί 20 παιδιά από τη μονάδα Σκαραμαγκά που έκλεισε και ακόμα 130 θεραπευόμενους.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος τονίζει ότι δεν υπάρχει καν τραπεζαρία στο Θεραπευτήριο “Αγία Βαρβάρα”, όπου θα μπορούσαν οι τρόφιμοι να τρώνε όλοι μαζί, ώστε να μπορεί το προσωπικό να τους επιβλέπει:

“Είναι κλεισμένα όλα αυτά τα παιδιά στα δωμάτιά τους. Δεν υπάρχει ούτε τραπεζαρία για να τρώνε, ούτε χώρος να προαυλίζονται. Για να τους ταϊζουν όλους, τον καθένα στο δωμάτιό του, χρειάζονται τουλάχιστον 4 νοσηλευτές. Αυτά τα παιδιά αν ξεφύγουν της προσοχής μπορεί να σκοτωθούν. Τα περισσότερα αυτοτραυματίζονται γιατί χτυπούν το κεφάλι τους στον τοίχο”.

ΠΟΕΔΗΝ: Απολύονται 300 επικουρικοί από την Πρόνοια τέλος του χρόνου

Τριακόσιοι εργαζόμενοι – επικουρικό προσωπικό – απολύονται από τις Προνοιακές Δομές μέχρι το τέλος του χρόνου.

“Η κα. Δόμνα Μιχαηλίδου τους διώχνει. Στην Υγεία παρέμειναν οι επικουρικοί, με παράταση συμβάσεων. Πριν την κρίση οι Προνοιακές μονάδες είχαν 5.000 προσωπικό, ενώ τώρα έχουν 2.400 και απολύονται και 300 και κλείσαμε και 52 κρεβάτια στην Γλυφάδα, αντί να ανοίγουμε κρεβάτια. Εμείς είχαμε πει ότι τα παιδιά από τη Σκαραμαγκά που πήγαν στην Αγία Βαρβάρα, νοσηλεύονται σε άθλιες συνθήκες. Τα παιδιά είναι μόνιμα μέσα σε ένα δωμάτιο κλεισμένα”, καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν