Θεοδωρίδου: Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τον υποδιοικητή του Θριάσιου – Ακόμη και η παρενέργεια μετά τον εμβολιασμό του

  • Γιάννα Σουλάκη
Θεοδωρίδου
Δεν απέκλεισε, αλλά ούτε και επιβεβαίωσε την περίπτωση ανεπιθύμητων ενεργειών από τον εμβολιασμό, για τον 54χρονο υποδιοικητή του Θριάσιου νοσοκομείου που εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) δύο ημέρες μετά τη λήψη του εμβολίου, η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών κα. Μαρία Θεοδωρίδου.

Οι γιατροί συμπλήρωσαν, όπως είπε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών κα. Θεοδωρίδου, την κίτρινη κάρτα των ανεπιθύμητων ενεργειών και την απέστειλαν στον ΕΟΦ, όπου λειτουργεί η αρμόδια Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης. Η Επιτροπή δηλαδή που εξετάζει τις ανεπιθύμητες ενέργειες που παρουσιάζονται μετά τη λήψη φαρμάκων.

Ο 54χρονος υποδιοικητής αποδείχθηκε ότι έπασχε από υποκείμενο νόσημα, ανέφερε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τους εμβολιασμούς στη χώρα, η κα. Μαρία Θεοδωρίδου, η οποία ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι ο ασθενής είναι σίγουρο ότι δεν είχε προσβληθεί από τον κορονοϊό:

«Υποβλήθηκε σε 4 τεστ για SARS-COV-2 και όλα ήταν αρνητικά. Οπότε έχει αποκλειστεί αυτή η περίπτωση», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Η υπόθεση βρίσκεται πλέον στην επιστημονική εκτίμηση της αρμόδιας Επιτροπής του ΕΟΦ, η οποία θα εξετάσει την περίπτωση και θα καταλήξει εάν ο λόγος που οδήγησε τον υποδιοικητή του Θριάσιου Νοσοκομείου στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου της Νίκαιας μπορεί να ήταν ο εμβολιασμός του ή όχι.

Διασωληνώθηκε την Πρωτοχρονιά

Ο υποδιοικητής εμφάνισε συμπτώματα λοίμωξης του κατώτερου αναπνευστικού την περασμένη Τετάρτη. Είχε εμβολιαστεί μαζί με τους συναδέλφους του στο Θριάσιο Νοσοκομείο δύο ημέρες πριν.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς, όμως, η κατάσταση της υγείας του εμφάνισε επιδείνωση και κρίθηκε επιβεβλημένη η διασωληνωσή του, καθώς διαγνώστηκε αναπνευστική ανεπάρκεια λόγω λοίμωξης του κατώτερου αναπνευστικού.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν