Θεμιστοκλέους: Δημιουργούνται δύο νέα mega εμβολιαστικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

  • Γιάννα Σουλάκη
Θεμιστοκλέους
Άλλοι 300 χώροι εμβολιασμού θα λειτουργήσουν μέσα στον Φεβρουάριο, ενώ δρομολογείται και η δημιουργία δύο mega εμβολιαστικών κέντρων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Στο κτίριο της Helexpo στην Αθήνα και στους χώρους της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, αναμένεται άμεσα να δημιουργηθούν δύο νέα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα, σύμφωνα με διεθνή πρότυπα, για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του μαζικού εμβολιασμού. Την ανακοίνωση έκανε ο ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Όπως τόνισε ο ίδιος, σήμερα λειτουργούν 400 εμβολιαστικά κέντρα και 100 μονάδες του ΕΟΔΥ που πραγματοποιούν εμβολιασμούς σε καθημερινή βάση, ενώ μέσα στον Φεβρουάριο και με την παραλαβή νέων δόσεων εμβολίων για την Covid-19, θα λειτουργήσουν ακόμη 300 νέα κέντρα.

Μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί 290.000 άτομα, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 2,75% του γενικού πληθυσμού, ενώ η συχνότητα θα αυξηθεί τους επόμενους μήνες με τις παραλαβές νέων δόσεων εμβολίων.

Θεμιστοκλέους: Πόσες δόσεις εμβολίων αναμένουμε

Από την AstraZeneca περιμένουμε να παραλάβουμε μέχρι τον Μάρτιο 540.000 δόσεις, ενώ από την Pfizer θα έχουμε παραλάβει μέχρι τότε 1.415.000 δόσεις και από τη Moderna 240.000 δόσεις.

Μέχρι το καλοκαίρι θα έχουμε εμβολιάσει ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού, ώστε να ξεκινήσουμε με ένα πολύ μεγάλο όπλο την καλοκαιρινή περίοδο, τόνισε.

Οπως εξήγησε ο κ. Θεμιστοκλέους, για την επιχείρηση «Ελευθερία» σήμερα εργάζονται περισσότερα από 1.500 άτομα. Τα 1.000 είναι υγειονομικοί και τα υπόλοιπα από τον στρατό και την Πολιτική Προστασία. Επίσης, σύντομα αναμένονται και προσλήψεις 500 εργαζομένων ως επικουρικό προσωπικό, το οποίο θα ασχοληθεί αποκλειστικά με το θέμα των εμβολιασμών.