Θεμιστοκλέους: «Δεν αναβάλλονται εμβολιασμοί – Από Δευτέρα 4/1 εμβολιάζονται 5.000 υγειονομικοί»

  • Γιάννα Σουλάκη
εμβολιασμοί
Διευκρινίσεις σχετικά με το θέμα των εμβολιασμών έδωσε με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Υγείας και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. Όχι μόνο δεν αναβάλλονται οι εμβολιασμοί των υγειονομικών, αλλά από Δευτέρα 4/1 ξεκινούν να εμβολιάζονται 5.000 γιατροί και νοσηλευτές σε 42 νοσοκομεία της χώρας.

«Οι εμβολιασμοί συνεχίζονται κανονικά, χωρίς καμία διακοπή, στα 9 Νοσοκομεία της χώρας», δήλωσε με γραπτή του ανακοίνωση ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου Υγείας, τη Δευτέρα 4/1/2020 θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός περισσότερων από 5.000 υγειονομικών σε επιπλέον 42 Νοσοκομεία. Ο αριθμός αυτός θα αυξάνεται σταδιακά και βάσει σχεδίου. Την ίδια ημέρα θα ξεκινήσει και ο εμβολιασμός στους οίκους ευγηρίας από τις Κινητές Ομάδες (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

«Ως εκ τούτου, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν υφίσταται κανένα θέμα αναβολής ή ματαίωσης εμβολιασμών», διευκρίνισε ο κ. Θεμιστοκλέους, απαντώντας σε καταγγελίες συνδικαλιστών γιατρών ότι ακυρώθηκαν επ’ αόριστον εμβολιασμοί σε πολλά νοσοκομεία της χώρας.

Δείτε επίσης: Εμβολιασμοί Covid: Πανευρωπαϊκός προβληματισμός για την ανεπάρκεια δόσεων – Τι γίνεται στην Ελλάδα

Εμβολιασμοί υγειονομικών: «3.001 εμβολιασμοί μέχρι στιγμής σε όλη τη χώρα»

Σύμφωνα πάντα με το Υπουργείο Υγείας, μέχρι σήμερα στις 12:00, έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 3.001 εμβολιασμοί. Χθες Πρωτοχρονιά, έγιναν 264 και από το πρωί μέχρι τώρα, έχουν γίνει 344 εμβολιασμοί.

«Όλα τα Νοσοκομεία της χώρας μας έχουν προετοιμαστεί και ο μαζικός εμβολιασμός των υγειονομικών θα πραγματοποιηθεί το διάστημα από 4/1 έως 20/1 σε 3 φάσεις, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί», σημειώνεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν