Θεμιστοκλέους: Ανοίγει την Παρασκευή 22/1 η πλατφόρμα των εμβολιασμών για τους 80 – 84 ετών

  • Γιάννα Σουλάκη
εμβόλιο
Ανοίγει η πλατφόρμα, ώστε να πάρουν σειρά προτεραιότητας για τον εμβολιασμό έναντι του κορονοϊού, περισσότεροι πολίτες από τον γενικό πληθυσμό, ενώ μέχρι σήμερα έχει κάνει το εμβόλιο περίπου το 1,13% των κατοίκων στην Ελλάδα.

Όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά τη διάρκεια της ενημέρωση της τη νόσο Covid-19 από το Υπουργείο Υγείας, από την Παρασκευή (22/1) στις 6:00 το απόγευμα θα μπορούν οι πολίτες μεταξύ 80 με 84 ετών να μπαίνουν στην πλατφόρμα του emvolio.gov.gr και να δηλώνουν την πρόθεσή τους να εμβολιασθούν.

Πώς κλείνεται το ραντεβού

Όπως επανέλαβε ο κ. Θεμιστοκλέους, τρεις είναι οι τρόποι με τους οποίους μπορεί κάποιος να κλείσει ραντεβού για να κάνει το εμβόλιο

  • Εάν είναι εγγεγραμμένος στην άυλη συνταγογράφηση θα έρθει στο κινητό του μήνυμα sms που θα προσδιορίζει το ραντεβο
  • Επίσης οι πολίτες μπορούν να εγγράφονται στα ραντεβού μέσω της ηλεκτρονικής πλαρφόρμας emvolio.gov.gr
  • Να πηγαίνουν στο φαρμακείο της γειτονιάς τους και να κλείνουν ραντεβού

Πάντως, με βάση τις διευκρινίσεις του γενικού γραμματέα, όποιος θέλει να αλλάξει το ραντεβού του για τον εμβολιασμό έχει το δικαίωμα να το κάνει μόνο μία φορά και θα πρέπει να ειδοποιήσει έως 72 ώρες πριν το προγραμματισμένο ραντεβού. Αν κάποιος δεν καταφέρει να προσέλθει στον εμβολιασμό, τότε θα έχει το δικαίωμα να κλείσει νέο ένα μήνα αργότερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν