Θεμιστοκλέους: Ανοίγει η πλατφόρμα για τα ραντεβού στις ηλικίες 15-17

  • Γιάννα Σουλάκη
HPV
Ανοίγει την Πέμπτη 15 Ιουλίου η πλατφόρμα για τα ραντεβού εμβολίου για τον κορονοϊού στους εφήβους από 15 μέχρι και 17 ετών, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την τακτική ενημέρωση της Δευτέρας. 

Το ραντεβού θα μπορεί να το κλείσει οποιοσδήποτε από τους γονείς με τη χρήση κωδικών από το taxisnet, είτε από τα ΚΕΠ, είτε από τα φαρμακεία. Τα παιδιά θα πηγαίνουν στα εμβολιαστικά κέντρα με τη συνοδεία του γονέα ή του κηδεμόνα τους.

Συγκεκριμένα για τους εφήβους 15 έως 17 ετών και συγκεκριμένα για όσους έχουν γεννηθεί έως 31 /12 /2005, τον προγραμματισμό θα μπορούν να κάνουν οι γονείς χρησιμοποιώντας τους κωδικούς τους στο taxisnet. Ο εμβολιασμός των εφήβων θα γίνεται στα εμβολιαστικά κέντρα συνοδεία των γονέων τους.

Ο ίδιος τόνισε ότι υπάρχουν καθημερινά ραντεβού για την επόμενη μέρα όσον αφορά τα εμβόλια της Moderna και της Johnson & Johnson και είπε ότι υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες για το εμβόλιο της Pfizer διευκρινίζοντας ότι ο χρόνος αυτός ίσως μειωθεί τις επόμενες ημέρες ώστε κάποιος να μπορεί να κάνει ακόμα και την επόμενη μέρα μετά το κλείσιμο του ραντεβού εμβόλιο της Pfizer.

Οι μέχρι σήμερα εμβολιασμοί στη χώρα μας

Μέχρι αυτή τη στιγμή τη Δευτέρα έχουν πραγματοποιηθεί 75.000 εμβολιασμοί και η μέρα θα κλείσει κοντά στις 95.000. Εμβολιασμένο είναι το 41% του πληθυσμού με δύο δόσεις.

«Περισσότεροι από 5.960.000 συμπολίτες μας έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου και φτάσαμε στο 50% του πληθυσμού. Την εβδομάδα που πέρασε ξεπεράσαμε για τα άτομα της ηλικιακής ομάδας άνω των 60 ετών το 71,5% που έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του», είπε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Επίσης ο κ. Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε πως καταργείται το πέναλτι των 6 ημερών για όσους άλλαζαν απάνω από δύο φορές το ραντεβού τους και ανέφερε πως πάνω από το 70% άνω των 70 ετών έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν