Θεμιστοκλέους: «220 χιλιάδες εμβόλια μέχρι το τέλος Ιανουαρίου»

  • Γιάννα Σουλάκη
Θεμιστοκλέους
Τουλάχιστον 220 χιλιάδες εμβόλια προγραμματίζεται να έχουν γίνει μέχρι τα τέλη του μήνα, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους. «Αν προστεθούν και οι παραδόσεις από άλλες παραγγελίες όπως της Moderna που περιμένουμε από στιγμή σε στιγμή θα αυξηθεί ο αριθμός που θα εμβολιαστεί από τον γενικό πληθυσμό», τόνισε ο Μ. Θεμιστοκλέους στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Στο μέσο όρο των χωρών της Ευρώπης με βάση τον πληθυσμό μας αναφορικά με την εμβολιαστική κάλυψη του κορονοϊού βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα, όπως διαβεβαίωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας και υπεύθυνος για τα εμβόλια Μάριος Θεμιστοκλέους.

Όπως είπε κατά την τακτική ενημέρωση για τους εμβολιασμούς, στη Γαλλία έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα μόνο 500 εμβολιασμοί, στο Βέλγιο 750, ενώ στην Ολλανδία και Ελβετία θα ξεκινήσουν στις 8 Ιανουαρίου, καθώς πρόκειται για δύσκολη και περίπλοκη διαδικασία.

«Στη χώρα μας ο εμβολιασμός εξελίσσεται καλά και προγραμματισμένα και με μεγαλύτερη διαθεσιμότητα εμβολίων θα ανταποκριθούμε ακόμη καλύτερα. Αυτή τη στιγμή, η χώρα μας διαθέτει 152.580 δόσεις και έχουν ήδη διανεμηθεί 24.770 σε εμβολιαστικά κέντρα», είπε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Τη Δευτέρα ακόμη 56 νοσοκομεία ξεκίνησαν τους εμβολιασμούς και ήδη έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 5.565 εμβολιασμοί. Ο ρυθμός αυτός θα συνεχίσει και τις επόμενες ημέρες, όπως διαβεβαίωσε ο κ. Θεμιστοκλέους και συμπλήρωσε πως μέχρι τις 12 Ιανουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί ο εφοδιασμός σε 19 νοσοκομεία της νησιωτικής χώρας.

«Μέχρι το τέλος του μήνα υπολογίζουμε να έχουν εμβολιαστεί 220.000 άτομα, έχοντας εξασφαλίσει γι’ αυτά και τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer. Αν προστεθούν και άλλες εταιρείες, θα αυξηθεί ο αριθμός των πολιτών που θα εμβολιάζονται», κατέληξε ο ίδιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν