Θάνος Πλεύρης: Ζήτησε απόλυση παιδιάτρου, κατηγορούμενου για κακούργημα εις βάρος ανήλικου

  • Γιάννα Σουλάκη
Πλεύρης
Με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ζήτησε από το Δ/Σ του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών να διακόψει τη σύμβαση με παιδίατρο του νοσοκομείου, ο οποίος έχει παραπεμφθεί για κακούργημα εις βάρος ανήλικου.

Πρόκειται για παλαιότερη υπόθεση με επικουρικό γιατρό, παιδίατρο στην ειδικότητα, που εξακολουθεί να υπηρετεί στο Γενικό Νοσοκομείου Πατρών, ενώ έχει παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη για αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας σε βάρος ανηλίκου. Παρ’ όλες τις σοβαρές καταγγελίες, η σύμβασή του δεν διεκόπη.

Για την υπόθεση, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ενημερώθηκε από τον αναπληρωτή διοικητή κ. Μπάκο. Από τη συζήτηση προέκυψε ότι παρά την παραπομπή του γιατρού με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών το Δ/Σ του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών απέρριψε την πρόταση του αναπληρωτή διοικητή για λύση της σύμβασης για σπουδαίο λόγο.

Ο υπουργός Υγείας ζήτησε από τον αναπληρωτή διοικητή τη σύγκληση εκ νέου του Δ/Σ του νοσοκομείου και τη λήψη απόφασης με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον τη στιγμή που η υπόθεση δεν συνιστά μια απλή καταγγελία άλλα συνδέεται με παραπομπή για κακούργημα.

Πράγματι, το Δ/Σ συνεδρίασε εκ νέου και αποφάσισε τη λύση της σύμβασης με τον συγκεκριμένο ιατρό. Παράλληλα ο υπουργός ζήτησε τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Δ/Σ για να σχηματίσει άποψη για τις θέσεις που εξέφρασαν τα μέλη για μια τόσο υψηλής σημασίας υπόθεση.