Πλεύρης: Σε αργία και απόλυση ο ένας από τους δύο διασώστες του Ωρωπού – Παρέμβαση εισαγγελέα

  • Γιάννα Σουλάκη
Ωρωπός
Με εντολή του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, ο ένας εκ των δύο διασωστών τίθεται σε αργία και κινείται η διαδικασία απόλυσής του από το Δημόσιο Νοσοκομείο στο οποίο ασκεί ιδιωτικό έργο.

Άμεση ήταν η παρέμβαση του υπουργείου Υγείας σχετικά με το αδιανόητο περιστατικό κακοποίησης ηλικιωμένης από διασώστες ασθενοφόρου. Να σημειωθεί πως ο άνδρας μαζί με συνάδελφό του αποφάσισαν να πλύνουν στην πιλοτή πολυκατοικίας μια ηλικιωμένη γυναίκα με λάστιχο.

Σύμφωνα με διευκρινίσεις, πρόκειται για πλήρωμα ιδιωτικού ασθενοφόρου που δεν σχετίζεται με το ΕΚΑΒ και το υπουργείο Υγείας. Ωστόσο, ο ένας εκ των δύο ιδιωτικών υπαλλήλων εργάζεται ως υπάλληλος και σε δημόσιο Νοσοκομείο και για τον λόγο αυτό, τίθεται σε αργία με εντολή και κινούνται παράλληλα και οι διαδικασίες απόλυσης του.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, παρόλο που η πράξη του έχει γίνει στο πλαίσιο του ιδιωτικού έργου άσχετα από τα υπαλληλικά του καθήκοντα, «λόγω της απαξίας της πράξης του τίθεται με εντολή του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη άμεσα σε αργία και κινείται η διαδικασία απόλυσης του».

Πλεύρης: Άθλιο περιστατικό

Για «άθλιο περιστατικό» που «δεν έχει σχέση με εργαζόμενους στο υπουργείο Υγείας»,  κάνει λόγο με ανάρτησή του ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Αναφερόμενος στο τραγικό συμβάν στον Ωρωπό, όπου πλήρωμα δημοτικού ασθενοφόρου «έπλυνε με λάστιχο» στην πυλωτή πολυκατοικίας 70χρονη με ψυχικά προβλήματα, τόνισε πως οι διασώστες του ΕΚΑΒ σώζουν καθημερινά συνανθρώπους μας και δεν έχουν σχέση με απάνθρωπες συμπεριφορές.

Δείτε τη δήλωση του Θάνου Πλεύρη στο twitter:

Εισαγγελική παρέμβαση

Εισαγγελική έρευνα ξεκινά με αντικείμενο τις σοκαριστικές φωτογραφίες που δημοσιοποιήθηκαν, στις οποίες εμφανίζεται πλήρωμα ασθενοφόρου να βρέχει με λάστιχο γυμνή γυναίκα που βρίσκεται ξαπλωμένη σε κουβέρτα σε πυλωτή πολυκατοικίας.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνης Ελευθεριάνος διέταξε τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής έρευνας για το αδίκημα σε βαθμό πλημμελήματος που αφορά σωματική βλάβη σε βάρος αδύναμου ατόμου για το περιστατικό που δημοσιοποιήθηκε και φέρεται να έγινε το Σάββατο στον Ωρωπό με πλήρωμα ασθενοφόρου εταιρίας που έχει συμβληθεί με τον Δήμο για παροχή έργου.

Ο δήμαρχος Ωρωπού με ανάρτησή του χθες, ενημέρωσε πως για την υπόθεση διέταξε την διενέργεια ΕΔΕ και ζήτησε από την εταιρία ασθενοφόρων να απομακρύνει τους δύο εργαζόμενους που εμφανίζονται στις φωτογραφίες