Θάνος Πλεύρης: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις 10 ειδικότητες του προσωπικού γιατρού – Σοκαριστική «καταδίκη» του πατέρα του, για τον ναζιστικό χαιρετισμό στη δίκη της Χ.Α.

  • Γιάννα Σουλάκη
Πλεύρης
"Αποκτήνωση" χαρακτήρισε τον ναζιστικό χαιρετισμό του πατέρα του -δικηγόρου υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής- μπροστά στην μητέρα του αδικοχαμένου Παύλου Φύσα, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας το μεσημέρι στον ΣΚΑΙ.

Καταπέλτης ήταν ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης ερωτηθείς για τον ναζιστικό χαιρετισμό του Κώστα Πλεύρη μέσα στην δικαστική αίθουσα, κατά την κατάθεση της Μάγδας Φυσσα.

«Ο πατέρας μου ποτέ δεν έχει κρύψει την ιδεολογία του που η δημοκρατία του επιτρέπει να έχει. Ο χαιρετισμός με κάνει να αισθάνομαι πολύ άσχημα για δύο λόγους, ο πρώτος ότι έγινε μέσα στη δικαστική αίθουσα και ο δεύτερος μπροστά σε μια γυναίκα που το παιδί της δολοφονήθηκε από έναν ναζί» είπε και συμπλήρωσε:

«Με συγχωρείτε αλλά αυτό είναι αποκτήνωση» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην εκπομπή Αταίριαστοι στον ΣΚΑΪ.

Προσωπικός γιατρός και ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

Μιλώντας για τον θεσμό του προσωπικού γιατρού, ο Θάνος Πλεύρης επιβεβαίωσε τις αποκλειστικές πληροφορίες του iatropedia.gr, λέγοντας πως ανοίγει αύριο Τετάρτη (12/10) η πλατφόρμα για την ένταξη των 10 παθολογικών ειδικοτήτων που θα ενισχύσουν τον θεσμό, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών στο ΕΣΥ, τόνισε πως το μέτρο θα κριθεί στα τέλη Οκτωβρίου:

«Το ΣτΕ έκρινε ότι είναι συνταγματικό το μέτρο της μη επιστροφής τους. Ωστόσο, θα αξιολογηθεί εντός του Οκτωβρίου. Μπορεί να παραμείνει το μέτρο, υπάρχει και η περίπτωση να επιστρέψουν εάν κριθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα. Το μέτρο θα αξιολογείται κατά τακτά χρονικά διαστήματα. Προς το τέλος του μήνα, γιατί θέλουμε να έχουμε τα επιδημιολογικά στοιχεία του Οκτωβρίου», κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

Δείτε επίσης: 

Προσωπικός γιατρός: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις 10 παθολογικές ειδικότητες – Πώς θα επιλέγουν οι πολίτες

Μίνα Γκάγκα: Η Επιτροπή των ειδικών θα αποφασίσει για την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών στο ΕΣΥ