Θάνατος βρέφους – Πτολεμαΐδα: Συμπληρωματική ΕΔΕ διέταξε ο Άδωνις Γεωργιάδης

  • Γιάννα Σουλάκη
Μαγιορκίνης
Σε εξέλιξη βρίσκεται συμπληρωματική ΕΔΕ, πέραν της πρώτης, για την υπόθεση με το βρέφος που κατέληξε την Πρωτοχρονιά στην Πτολεμαΐδα, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας.

Όπως είπε, σύντομα «θα γνωρίζουμε αν υπάρχουν ευθύνες του ΕΣΥ», αναφορικά με την υπόθεση του νεκρού βρέφους στην Πτολεμαΐδα.

Μιλώντας στα ΜΜΕ ο πατέρας του 15 μηνών βρέφους που έφυγε από τη ζωή στις αρχές του έτους από γρίπη στην Πτολεμαΐδα κατήγγειλε πως παρόλο που είχε πολύ υψηλό πυρετό, όταν επισκέφθηκαν το νοσοκομείο δεν τους κράτησαν για νοσηλεία.

Υπενθυμίζεται ότι το βρέφος είχε μεταφερθεί με υψηλό πυρετό στο νοσοκομείο το πρωί της Πρωτοχρονιάς. Οι γονείς από το νοσοκομείο ενημερώθηκαν ότι το μωρό είχε γρίπη τύπου Α. Οι γιατροί τους έδωσαν αγωγή και σύσταση να επιστρέψει στο σπίτι του.

Ωστόσο, την επόμενη μέρα ο πυρετός δεν υποχωρούσε και οι γονείς αναγκάστηκαν να το διακομίσουν ξανά στο νοσοκομείο. Ωστόσο και πάλι δεν κρίθηκε αναγκαία η εισαγωγή του. Την επόμενη ημέρα, όμως, που τελικά το κράτησαν για νοσηλεία, η επιδείνωσή του ήταν ραγδαία και το παιδί κατέληξε.

«Ζητάμε δικαίωση, τον χάσαμε άδικα τον Δημητράκη μας», ανέφερε ο πατέρας του βρέφους μιλώντας στο STAR.

«Μας είπαν ότι έχει γρίπη τύπου Α και μας έδωσαν φάρμακα. Τους ζητήσαμε να το κρατήσουν μέσα, αφού είχε 40 πυρετό, όμως μας είπαν ότι δε χρειάζεται», περιέγραψε ο τραγικός πατέρας.

«Οι γιατροί δεν ήξεραν τι να κάνουν, έπαιρναν τηλέφωνο στη Θεσσαλονίκη… Ο ένας έριχνε τις ευθύνες στον άλλον», ανέφερε ο ίδιος, ο οποίος ακόμη αναζητά αναπνατήσεις.

«Το πήγα τρεις φορές το παιδί στο νοσοκομείο. Δε μας είπαν ποτέ από τι πέθανε… Το χαρτί έλεγε «βαριά λοίμωξη του αναπνευστικού»», κατέληξε.