Θάνατος μικρής Τζωρτζίνας από κεταμίνη: Τι απαντά το Ωνάσειο στους συνηγόρους της Ρούλας Πισπιρίγκου

  • Γιάννα Σουλάκη
ΩΚΚ
Ανακοίνωση εξέδωσε η Διοίκηση του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, απαντώντας στους συνηγόρους της 33χρονης κατηγορούμενης για τον θάνατο της κόρης της, Ρούλας Πισπιρίγκου, σχετικά με τη χορήγηση της κεταμίνης.

Επικαλούμενος νοσοκόμα του Ωνασείου, ο δικηγόρος της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου από την Πάτρα, ισχυρίστηκε ότι η ουσία κεταμίνη που οδήγησε στον θάνατο το 9χρονο κοριτσάκι, είχε χορηγηθεί κατά τη νοσηλεία της στο Ωνάσειο, τον Μάιο του 2021.

Ισχυρισμό που καταρρίπτει με ανακοίνωσή του το Νοσοκομείο, λέγοντας πως το παιδί νοσηλεύθηκε εκεί επτά μήνες πριν καταλήξει από τη θανατηφόρα δόση στο Νοσοκομείο Παίδων.

Τι απαντά επισήμως το νοσοκομείο

Αναλυτικά, το Ωνάσειο αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

«Σε συνέχεια δηλώσεων για χορήγηση κεταμίνης στην Γεωργία Δασκαλάκη, ενημερώνουμε ότι η κεταμίνη είναι αναισθητικό φάρμακο, το οποίο χορηγείται σε παιδιατρικούς ασθενείς σε χαμηλές δόσεις. Ο χρόνος ημίσειας ζωής του φαρμάκου στα παιδιά είναι 1-2 ώρες και πρακτικά δεν ανιχνεύεται στο αίμα μετά από μερικές ώρες.

Η νοσηλεία της Γεωργίας Δασκαλάκη στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο έλαβε χώρα επτά (7) μήνες πριν η ασθενής καταλήξει. Στον ιατρικό της φάκελο, δεν αναφέρεται χορήγηση κεταμίνης.

Ενημερώνουμε ότι ο ιατρικός της φάκελος παραλήφθηκε από τις αρμόδιες Αρχές στις 2 Μαρτίου 2022.

Από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο»