Θάνατο ανασφάλιστου πολίτη καταγγέλλει Φιλανθρωπική Οργάνωση

  • Iatropedia
Τη μάχη για την ζωή του έχασε ένας ανασφάλιστος πολίτης 66χρονών αφού δεν μπορούσε να νοσηλευτεί σε δημόσιο νοσοκομείο

Την τελευταία του πνοή ένας 66 χρόνος ανασφάλιστος συμπολίτης μας ο οποίος δεν είχε την δυνατότητα να νοσηλευθεί σε νοσοκομείο.

Όπως υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού ένας από τους δέκα ασθενείς, των οποίων την κατάσταση δημοσιοποιήσαμε από τις 09 Δεκέμβρη 2013 και παλεύαμε να νοσηλευτούν με διαδικασία επείγοντος σε δημόσιο νοσοκομείο, έχασε την μάχη για την ζωή.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους ο 66χρονος ασθενής ήρθε στο ιατρείο μας στα μέσα Οκτωβρίου με συμπτώματα έντονου πόνου στον θώρακα και αιμόπτυση. Έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις (αξονική) και έπρεπε άμεσα να νοσηλευθεί σε νοσοκομείο για να διερευνηθεί η κατάσταση του. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να βρούμε δημόσιο νοσοκομείο που θα τον δεχτεί χωρίς κόστος, αφού αδυνατούσε να ανταποκριθεί οικονομικά.

Να σημειωθεί εδώ ότι στις 09 Δεκέμβρη 2013 οι γιατροί έκαναν την πρώτη τους έκκληση προς το Υπουργείο Υγείας και επειδή δεν είχαν απάντηση επανερχόμαστε εκ νέου στις 20 Δεκέμβρη 2013 τονίζοντας ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι στα πρόθυρα να χάσουν την ζωή τους. Δυστυχώς ο συγκεκριμένος ασθενής άντεξε μέχρι τις 30 Δεκέμβρη 2013.

Σε λίστα

Η λίστα των γιατρών του Κοινωνικού ιατρείου περιλαμβάνει οκτώ ασθενείς με σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα, ένα με ανεύρυσμα αορτής και έναν με λέμφωμα non hodgkin που έχει άμεση ανάγκη ειδικής χημειοθεραπείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν