Θα κλείσουν ή όχι μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ; Τι είπε ο Άδωνις

  • Iatropedia
Πρόσω ολοταχώς για λουκέτα σε πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) φαίνεται ότι οδεύει η κυβέρνηση. Τι δήλωσε ο Άδωνις

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Μαζί με τους γιατρούς και το προσωπικό του ΕΟΠΥΥ που …περισσεύουν και θα δούνε την πόρτα εξόδου, φαίνεται ότι θα εξαφανιστούν από το χάρτη και μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ. Κάτι άλλωστε που δε διαψεύδει ο Άδωνις Γεωργιάδης καθώς παίζοντας με τις …λέξεις είπε σχετικά με την ανησυχία των τοπικών αρχόντων: «Για να κατευνάσω και ανησυχίες πολλών δημάρχων, ότι αυτό το οποίο συζητούμε τώρα είναι διοικητική συνένωση και όχι κλείσιμο μονάδων».

Ο κ.Γεωργιάδης μιλά περί συνένωσης η οποία ωστόσο θα περιλαμβάνει και ενοποίηση μονάδων δηλαδή ουσιαστικά περιορισμό του αριθμού.

Άλλωστε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ δεν έχει κρύψει εδώ αι καιρό ότι οι μονάδες που βρίσκονται σε νοικιασμένα κτίρια, θα κλείσουν ώστε να εξοικονομηθούν περί τα 20 εκατ. ευρώ από ενοίκια.

Στη διαδικασία αυτή ρόλο θα παίξει η απόσταση που θα έχουν τα υπό κατάργηση πολυιατρεία με το κοντινότερο νοσοκομείο ή μονάδα υγείας. Το προσωπικό θα μεταφερθεί αντίστοιχα όπου διαπιστώνονται κενά είτε σε νοσοκομεία είτε σε άλλες μονάδες υγείας.

Με βάση τους σχεδιασμούς κινητικότητα και συγχώνευση μονάδων θα γίνουν ταυτόχρονα ώστε να μην υπάρξει κενό στην κάλυψη των ασφαλισμένων. Στόχος βέβαια που μάλλον είναι δύσκολο να επιτευχθεί δεδομένου ότι η κινητικότητα στα νοσοκομεία προκάλεσε σε πολλές περιπτώσεις προβλήματα και πολλές κλινικές που είχαν κλείσει, ανοίγουν και πάλι όπως στην περίπτωση της πολυκλινικής και του Νοσοκομείου Αγία Βαρβάρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κινητικότητα εξπρές για 10.000 εργαζόμενους του ΕΟΠΥΥ! Πως θα γίνουν οι μετακινήσεις-απολύσεις

Απίστευτο: Χάθηκαν 10 καρκινοπαθείς γιατί δεν είχαν χρήματα για εξετάσεις!

Ανοίγει η πόρτα για ιδιωτικά ιατρεία στους γιατρούς του ΕΣΥ! Πράσινο φως Άδωνι

Αλλάζουν όλα και στα νοσοκομεία! Έρχεται νέο μοντέλο λειτουργίας. Τι ετοιμάζει ο Άδωνις