Τετάρτη ανοίγει ο Ασκός του Αιόλου από τους φαρμακοποιούς…

  • Iatropedia
Νέο ΔΣ και Γενική Συνέλευση για να αποφασίσουν όλοι μαζί πως θα αντιδράσουν στην άτυπη στάση πληρωμών του ΕΟΠΥΥ έχουν προγραμματίσει από τον περασμένη εβδομάδα τα μέλη του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Ημέρες 2012 με τα φαρμακεία κλειστά ίσως ζήσουμε σύντομα στην χώρα καθώς οι φαρμακοποιοί έχουν εξαντλήσει κάθε περιθώριο ανοχής και ρευστότητας…

Η αδυναμία του ΕΟΠΥΥ να αποπληρώσει τις οφειλές Φεβρουαρίου που είναι ήδη ληξιπρόθεσμες, αλλά και η πληροφορία ότι το ταείο του Οργανισμού είναι πια εντελώς άδειο, έχει οδηγήσει τον «κόμπο στο χτένι» και οι πάροχοι αγωνιούν για το μέλλον των επιχειρήσεών τους.

Το ποσό που πρέπει να πληρώσει στους φαρμακοποιούς μηναίως ο ΕΟΠΥΥ ανέρχεται σε 160 εκατ. ευρώ κατά μέσο όρο αλλά τα ληξιπρόθεσμα έχουν φτάσει ήδη τα 500 εκατ. ευρώ..

Όπως αναφέραμε παραπάνω, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος έχει αποφασίσει έκτακτη συνεδρίαση για την Τετάρτη αλλά και γενική συνέλευση με τους αντιπροσώπους από ολόκληρη την χώρα, για να ληφθούν αποφάσεις.

Κι αναφερόμαστε σε κινητοποιήσεις είτε με την μορφή επίσχεσης είτε με την μορφή απεργίας παρότι πηγές του Οργανισμού αναφέρουν ότι τα χρήματα βρίσκονται …στον δρόμο! .

Από την άλλη πλευρά, πηγές από τους φαρμακοποιούς αναφέρουν ότι εκτός από την καθυστέρηση των πληρωμών, υπάρχει βαθύτερο πρόβλημα στο υπερταμείο το οποίο μαζί με την υποβόσκουσα δυσαρέσκεια για την καθυστερήσει στην ανακοίνωση αποφάσεων εκ μέρους του υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, για επαναφορά ή όχι του ωραρίου με καρτέλες πυροδοτεί επκίνδυνα το κλίμα!