Τετ α τετ Βορίδη με κλινικάρχες σήμερα! Θα λήξει ή όχι η επίσχεση στον ΕΟΠΥΥ

  • Iatropedia
Ιδιαίτερα κρίσιμη αναμένεται να είναι η συνάντηση μεταξύ του Μάκη Βορίδη με τους κλινικάρχες αφού ανάλογα με το αποτέλεσμα θα κριθεί εάν θα συνεχίσουν ή όχι τις κινητοποιήσεις τους.

Εξελίξεις αναμένεται στο θέμα των επισχέσεων που πραγματοποιούν οι ιδιωτικές κλινικές προς τον ΕΟΠΥΥ διεκδικώντας την εξόφληση των χρεών.

Σήμερα το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συνάντηση των εκπροσώπων του ΣΕΚ (ο οποίος εκπροσωπεί τους 28 μεγάλους ιδιωτικούς ομίλους υπηρεσιών παροχής υγείας με τον υπουργό Υγείας κ. Μάκη Βορίδη

Να υπενθυμισθεί εδώ ότι ο ΣΕΚ ξεκίνησε επισχέσεις την περασμένη Δευτέρα , ενώ σε επίσχεση βρίσκονται από χθες Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου και μέχρι το τέλος της εβδομάδας και οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ.

Στην περίπτωση που τα ''βρούν'' οι δυο πλευρές όσο αφορά το χρονοδιάγραμμα της εξόφλησης των παλαιότερων χρεών τότε αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση του κλάδου για να αποφασίσουν αν θα λήξουν ή όχι την επίσχεση.

Παράλληλα ο Μάκης Βορίδης θα συναντήσει και τους εκπροσώπους των Διαγνωστικών (ΠΑΣΙΔΙΚ), οι οποίοι δεν αναμένεται να προσχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

Και αυτό γιατί η μείωση του clawback-rebate στο 15% από το 50% -με αποτέλεσμα να εξοικονομηθούν περί τα 70 εκατ. ευρώ- αλλά και η τονωτική ένεση των 24 εκατ. ευρώ που υπέγραψε ο υπουργός Υγείας πριν από δύο περίπου εβδομάδες, χαρακτηρίζονται σημαντικές κινήσεις από τον κλάδο, οι εκπρόσωποι του οποίου στη φάση αυτή εκτιμούν ότι δεν χρειάζεται να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.