Τέσσερις έγκλειστοι στον Κορυδαλλό έχασαν την ζωή τους λόγω έλλειψης ασθενοφόρου

  • Iatropedia
Με δυσκολία προσεγγίζουν τις δομές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης οι κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού την ώρα που το νοσοκομείο του σωφρονιστικού ιδρύματος έχει μεγάλες ελλείψεις και δεν διαθέτει ασθενοφόρο.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Μάλιστα η έλλειψη ασθενοφόρου έχει ήδη κοστίσει τη ζωή σε 4 ανθρώπους που εξέτιαν την ποινή τους στον Κορυδαλλό. Αυτά είναι μεταξύ άλλων τα συμπεράσματα που πραγματοποίησαν χθες στις φυλακές Κορυδαλλού ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Κατριβάνου και Κώστας Ζαχαριάς, αντιπροσωπεία του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και εκπρόσωποι Κοινωνικών Ιατρείων και Φαρμακείων.

Όπως ανακοίνωσε μάλιστα ο κ. Ξανθός, κατά την επόπτευση των χώρων του νοσοκομείου διαπιστώθηκε ότι οι συνθήκες που επικρατούν έχουν ελαφρώς βελτιωθεί από την επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει ο ίδιος προ 2 ετών με συναδέλφους του από το ΣΥΡΙΖΑ. Η γενική εικόνα, ωστόσο, παραμένει ίδια με μεγάλες ελλείψεις σε υλικά και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό τόσο για τις νοσηλείες όσο και στα γενικά θέματα υγιεινής. Μάλιστα, σε θαλάμους 8 κλινών νοσηλεύονται σήμερα 15 άνθρωποι! Επιπροσθέτως, οι συνθήκες υγιεινής στις τουαλέτες και στα μαγειρεία είναι απαράδεκτες ενώ δεν υπάρχει θέρμανση στους κοινόχρηστους χώρους.

Στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού υπηρετούν 11 νοσηλευτές ενώ απαιτούνται τουλάχιστον 20 και δεν υπάρχει ψυχολόγος και πνευμονολόγος. Όσο για τις διακομιδές ασθενών όταν αυτές απαιτούνται, το ΕΚΑΒ αργεί να ανταποκριθεί και με την έλλειψη ασθενοφόρου στις φυλακές το αποτέλεσμα είναι να υπάρχουν σοβαρές καθυστερήσεις στις διακομιδές και μέχρι σήμερα να έχουν χάσει τη ζωή τους 4 σοβαρά πάσχοντες. Σχετικά με τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό, το νοσοκομείο διαθέτει μόνο έναν απινιδωτή από τους τρεις που θα έπρεπε να έχει ενώ πολύ σοβαρή έλλειψη παρουσιάζουν και τα αναλώσιμα υλικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γυμνό το ΕΚΑΒ από ασθενοφόρα και προσωπικό στη Θεσσαλονίκη! Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι