Τέρμα οι δωρεάν εξετάσεις και επισκέψεις σε γιατρούς του ΕΟΠΥΥ! Στον αέρα οι ασφαλισμένοι

  • Iatropedia
Τελειωμό δεν έχει από ότι φαίνεται η ταλαιπωρία των 10 εκ. των ασφαλισμένων με τον ΕΟΠΥΥ αφού μετά τις ιδιωτικές κλινικές το χορό των κινητοποίησεων σέρνουν από σήμεραως και την Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου οι συμβεβλημένοι κλινικοί και εργαστηριακοί γιατροί του ΕΟΠΥΥ.

Στη πράξη αυτό σημαίνει ότι οι όσοι ασφαλισμένοι έχουν την ατυχία να αρρωστήσουν και χρειάζονται γιατρό θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη αφού θα πρέπει να πληρώνουν ολόκληρο το κόστος της επίσκεψης και στη συνέχεια να υποβάλουν την απόδειξη στον ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να τούς επιστραφεί ό,τι προβλέπεται από τον κανονισμό.

Οι γιατροί, που θα επανεξετάσουν τη στάση τους μετά το τέλος της επίσχεσης, έχουν αποστείλει εξώδικο στον Οργανισμό, στο οποίο αναφέρουν ότι ο ΕΟΠΥΥ συνεχίζει να τούς οφείλει:

Το 10 % όλων όσων έχουν πληρωθεί, δηλαδή τις επισκέψεις και πράξεις που ε΄χουν πραγματοποιηθεί από την 1η Ιανουαρίου 2012, τέσσερις μήνες του 2013 (Σεπτέμβριος έως και Δεκέμβριος) και τρεις μήνες του 2014 (Απρίλιος έως και Ιούνιος).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ: «Όπως έχουμε αναγγείλει από σήμερα Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου ξεκινά επίσχεση παροχής υπηρεσιών των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ κλινικών και κλινικοεργαστηριακών ιατρών.

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ απέστειλε στις 2/12/2014 σχετικό εξώδικο προς τον ΕΟΠΥΥ.

Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας για διάλογο με τον ΕΟΠΥΥ και το Υπουργείο , καμία ανταπόκριση δεν υπήρξε μέχρι στιγμής».

Να σημειωθεί ότι ο ΕΟΠΥΥ συνεχίζει να οφείλει:

-το 10 % όλων όσων έχουν πληρωθεί, ήτοι επισκέψεων και πράξεων από 1/1/2012,

-4 μήνες του 2013 σε πράξεις (9ος-10ος-11ος-12ος) και 3 μήνες του 2014 σε πράξεις (4ος-5ος-6ος).

-Ληξιπρόθεσμα των ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέο χαράτσι στους ασθενείς! Έρχονται αυξήσεις στα φάρμακα με εντολή τρόικας

Πόλεμος ιδιωτικών κλινικών-ΕΟΠΥΥ! Μόνο με ρευστό οι νοσηλείες

Με διακοπή σύμβασης απειλεί ο ΕΟΠΥΥ τις ιδιωτικές κλινικές! Πως αντιδρούν

ΙΣΑ: ''Γιατροί δύο ταχυτήτων στα νοσοκομεία» Έρχονται κινητοποιήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν