Τερατούργημα χαρακτηρίζουν την ΥΑ για τα φαρμακεία οι ιδιοκτήτες φαρμακαποθηκών

  • Iatropedia
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκάριων σχολίασε για την ΚΥΑ ότι "με οδυνηρή κατάπληξη οι Έλληνες φαρμακαποθηκάριοι, πληροφορηθήκαμε την ΚΥΑ για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων. Και δεν έμειναν εκεί αλλά σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, τονίζουν ότι πρόκειται για "φωτογραφική διάταξη" που θα πλήξει τον υγιή ανταγωνισμό.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Οι ιδιοκτήτες φαρμακαποθηκών εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο περιεχόμενο της Υπουργικής Απόφασης για το ιδιοκτησιακό των φαρμακείων δηλώνοντας «ότι πρέπει να αποσυρθεί άμεσα το απαράδεκτο αυτό κείμενο, που όχι μόνο δεν λαμβάνει υπόψη του τις απόψεις του κατεξοχήν αρμόδιου οργάνου των φαρμακοποιών του ΠΦΣ, αλλά επιπλέον παραβιάζει τα Ευρωπαϊκά κεκτημένα και το κοινό περί δικαίου αίσθημα».

Και οι Έλληνες φαρμακαποθήκαριοι δεν έμειναν εκεί καθώς σχολίασαν και τις επιπτώσεις που έχει η απόφαση αυτή στον υγιή ανταγωνισμό αναφέροντας:

«Το χειρότερο όμως είναι ότι περιέχει φωτογραφική διάταξη υπέρ των μελών της ΟΣΦΕ νοθεύοντας καίρια τον υγιή ανταγωνισμό στον χώρο της χονδρικής πώλησης φαρμάκων. Ουσιαστικά με την φωτογραφική αυτή διάταξη υπέρ των συνεταιρισμών, τους παρέχονται ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα εις βάρος των ιδιωτικών φαρμακαποθηκών.

Η συγκεκριμένη διάταξη εκτός των άλλων είναι άδικη αφού αποδεδειγμένα το ιδιωτικό φαρμακεμπόριο στήριξε και στηρίζει τα φαρμακεία και τον ΕΟΠΥΥ, πληρώνει περισσότερους φόρους και απασχολεί περισσότερους εργαζομένους».

Και καταλήγουν στην προειδοποίηση ότι ο Σύλλογος τους «θα αγωνιστεί για να μην περάσει η συγκεκριμένη ΚΥΑ – τερατούργημα, η οποία τίποτα άλλο δεν κάνει από το να πριμοδοτεί τα μέλη της ΟΣΦΕ».