Τεράστιες οι ελλείψεις γιατρών στο ΓΝΑ «Ευαγγελισμός»

  • Iatropedia
Ούτε ένας ούτε δύο αλλά 100 γιατροί λείπουν από τον "Ευαγγελισμό" με αποτέλεσμα οι προσλήψεις που έχουν ανακοινώσει από το υπουργείο να μην καλύπτουν στο ελάχιστο τις ανάγκες του ΕΣΥ. Για να μην ασχοληθούμε και με τις τεράστιες ελλείψεις σε νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό που "δένουν" κυριολεκτικά τα χέρια στους γιατρούς...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Ξεπερνούν τους 100 οι ειδικευμένοι γιατροί που λείπουν από το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, το ΓΝΑ «Ευαγγελισμός» την ώρα που και η λίστα με τις κενές θέσεις ειδικευόμενων είναι μακρά… Οι γιατροί έχπυμ κρούσει επανειλημμένως τον κώδωνα του κινδύνου αλλά είναι σαν… φωνή βοόντος εν τη ερήμω!

Την ίδια ώρα, το μεταναστευτικό κύμα νέων γιατρών – ειδικευόμενων και ειδικών- αλλά και οι συνατξιοδοτήσεις έχουν δημιουργήσει ένα ζοφερό κλίμα στο ΕΣΥ όπου τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα.

Πάντως από το νοσοκομείο λείπουν συνολικά περί τους 1000 εργαζομένους αν λάβουμε υπόψη τις οργανικές θέσεις που χηρεύουν στο νοσηλευτικό, διοικητικό ακι λοιπό προσωπικό.

ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΙ

ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΛΙΣΤΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ

ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟΙ 5 ΜΗΔΕΝ

ΘΩΡΑΚΟ/ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ 9 ΜΗΔΕΝ

ΚΥΤΤΑΡΟΛΟΓΟΙ 5 ΜΗΔΕΝ

ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ 3 ΜΗΔΕΝ

ΟΥΡΟΛΟΓΟΙ 3 ΜΗΔΕΝ

ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΙ 10 ΜΗΔΕΝ

ΠΑΘΟΛΟΓΟΙ 9 ΜΙΚΡΗ ΛΙΣΤΑ

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ 11 ΜΙΚΡΗ ΛΙΣΤΑ

ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΟΙ 2 ΜΙΚΡΗ ΛΙΣΤΑ

ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ 6 ΕΠΑΡΚΗΣ ΛΙΣΤΑ

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΙ ΜΕΘ 5 ΜΙΚΡΗ ΛΙΣΤΑ

ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΩΝ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΙΣ 70.

ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΙ

ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΔΩ ΟΙ ΠΙΟ ΚΡΑΥΓΑΛΕΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ

ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΕΣ

ΠΑΘΟΛΟΓΟΙ 40 26

ΜΕΘ 19 11

ΓΕΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ 25 12

ΟΥΡΟΛΟΓΟΙ 7 3

ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ 6 3

ΚΑΡΔΙΟ/ΘΩΡΑΚΟ/ΑΓΓΕΙΟ/ΧΕΙΡ 14 8

ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟΙ 44 17

ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ 14 10

ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΙ 28 8!!!!!

ΠΑΘΟΛΟΓΟΑΝΑΤΟΜΟΙ 13 7

'Οπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους τα μέλη της επιτροπής ΕΙΝΑΠ του νοσοκομείου, Γ. Μπουλμπασάκος, Η. Σιώρας και Αλ. Τσιρογιάννη, «οι εξαγγελίες για πρόληψη 716 μόνιμων γιατρών και 300 επικουρικών πανελλαδικά δεν καλύπτουν στο ελάχιστο ούτε μόνο τον Ευαγγελισμό ούτε τα υπόλοιπα νοσοκομεία του ΕΣΥ… Κάθε χρόνο όλο και μεγαλύτερος αριθμός γιατρών του ΕΣΥ συνταξιοδοτείται και πολλοί νέοι φεύγουν στο εξωτερικό».