Τεράστιες οι ανάγκες των ανασφάλιστων πολιτών για δωρεάν νοσηλεία

  • Iatropedia
Εκατόν σαράντα παιδιά ανασφάλιστων οικογενειών αιτήθηκαν νοσηλεία το τελευταίο 4μηνο στο παίδων "Αγία Σοφία" με τις αιτήσεις των 118 εξ αυτών να έχουν γίνει δεκτές. Με μέσο όρο δαπάνης για κάθε παιδί τα 410 ευρώ, το νοσοκομείο κλήθηκε να ανταπεξέλθει στις ανάγκες των πολιτών για περίθαλψη.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Με 6000 γιατρούς και 25.000 νοσηλευτές να λείπουν από το ΕΣΥ και 150 ανασφάλιστους πολίτες το 4μηνο να έχουν αιτηθεί δωρεάν νοσηλεία μόνο στον «Ευαγγελισμό», είναι γεγονός ότι η δημόσια υγεία στην χώρα πάσχει και δοκιμάζεται… Στα στοιχεία που έδωσε στους δημοσιογράφους σήμερα ο κ. Ηλίας Σιώρας, επεμβατικός καρδιολόγος, πρώην εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΓΝΑ «Ευαγγελισμός» και υποψήφιος με το ΚΚΕ στην Α' Αθηνών, οι αριθμοί είναι αμείληκτοι: Μόνο στον «Ευαγγελισμό, η μέση δαπάνη νοσηλείας για κάθε ανασφάλιστο είναι τα 2.144 ευρώ γεγονός που σημαίνει ότι για ένα έτος μόνο το νοσοκομείο αυτό θα χρειαστεί 1 εκατ. ευρώ. Η ΗΔΙΚΑ πάντως υπολογίζει τους ανασφάλιστους πολίτες της χώρας σε 2,5 εκατομμύρια.

Την ίδια ώρα, μόνο στο παίδων «Αγία Σοφία», 150 παιδιά ανασφάλιστων οικογενειών χρειάστηκαν δωρεάν περίθαλψη με τις αιτήσεις των 118 να έχουν γίνει δεκτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν