Τέμπη: Εντός της ημέρας το πόρισμα της ΕΔΕ για τον Επιθεωρητή του ΟΣΕ, παραδίδεται στον Εισαγγελέα

  • Γιάννα Σουλάκη
σύγκρουση τρένων Τέμπη
Εντός της ημέρας αναμένεται να εκδοθεί από το Υπουργείο Υγείας το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, το οποίο θα παραδοθεί στον Εισαγγελέα που διερευνά την υπόθεση.

Στον Εισαγγελέα,  ο οποίος διερευνά την υπόθεση της παράτυπης -όπως φαίνεται- αναρρωτικής άδειας που έλαβε ο Επιθεωρητής Σταθμάρχης του ΟΣΕ από δημόσιο νοσοκομείο λίγες ώρες μετά την τραγωδία στα Τέμπη, αναμένεται να παραδώσει σήμερα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, το πόρισμα της ΕΔΕ.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει, ο Επιθεωρητής έλαβε άδεια ενός μήνα, από την 1η Μαρίου 2023, δηλαδή την αμέσως επόμενη μέρα της τραγωδίας στα Τέμπη (28.2.2023). Νωρίτερα, όπως προκύπτει, είχε πάει και ο ίδιος στον τόπο της τραγωδίας.

Να σημειωθεί πως ο ίδιος ήταν υπεύθυνος για τις βάρδιες των σταθμαρχών και ήταν ο άνθρωπος που είχε βγάλει την μοιραία βάρδια του 59χρονου σταθμάρχη Λάρισας.

Τι έγινε στο Νοσοκομείο Βόλου

Το πρωί της επόμενης μέρας του δυστυχήματος βρέθηκε στο Νοσοκομείο του Βόλου, παραπονούμενος για πόνους στη μέση. Σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr δεν πήγε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), όπου απευθύνονται όλα τα έκτακτα περιστατικά, αλλά στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία. Είναι καταγεγραμμένος, μάλιστα, στα βιβλία ασθενών, αν και κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι βρέθηκε πράγματι στα εξωτερικά ιατρεία, ή εξασφάλισε την άδεια τηλεφωνικά.

Αμέσως μετά την δημοσιοποίηση της είδησης για την αναρρωτική άδεια ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης διέταξε κατεπείγουσα έρευνα για να χυθεί άπλετο φως στις συνθήκες χορήγησης της άδειας, η οποία, όπως έγινε γνωστό αργότερα προστατεύει τον ανώτερο υπάλληλο του ΟΣΕ σε περίπτωση διαθεσιμότητας.

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε χθες, πάντως, ο Υπουργός Υγείας, ο νευροχειρουργός που επιλήφθηκε της αναρρωτικής άδειας είναι υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας στις επικείμενες εθνικές εκλογές.

Σύμφωνα με τον Θάνο Πλεύρη το πολιτικό στέλεχος τυγχάνει να είναι διευθυντής Κλινικής στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο του Βόλου. Ο νευροχειρουργός «δεν έκανε κάνει εκείνη τη στιγμή υπηρεσία στο ιατρείο και επειδή γνωρίζει το περιστατικό, γνωματεύει προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε ο Υπουργός.

Ταυτόχρονα, όπως λέει ο Θάνος Πλεύρης «δεν προκύπτει να έχει γίνει καμία διαγνωστική εξέταση που να δικαιολογεί ότι τα ευρήματα έχουν αποτυπωθεί και διαγνωστικά». Επίσης, όπως προσθέτει ποτέ δεν δίνεται άδεια ενός μήνα σε αντίστοιχες περιπτώσεις, παρά μόνο μια ολιγοήμερη άδεια, ώστε στη συνέχεια να γίνει επανεξέταση.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης τόνισε επίσης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ ότι θα αποδοθούν ευθύνες αν η αναρρωτική άδεια ήταν…ψεύτικη και ξεκαθάρισε ότι θα τεθούν σε αργία όλοι όσοι του έδωσαν την άδεια. «Θα αποδοθούν ευθύνες αν δεν συντρέχουν οι όροι για την αναρρωτική άδεια. Θα τεθούν και όσοι την έχουν δώσει σε άμεση αργία».

Στο νοσοκομείο Βόλου βρίσκεται σε εξέλιξη Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το θέμα. Η ΕΔΕ αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα (7.3.2023).

«Δεν έδωσα εγώ την άδεια», λέει ο Διευθυντής Νευροχειρουργικής Κλινικής

Ο Διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε πως δεν έδωσε αυτός την άδεια στον επιθεωρητή του ΟΣΕ και είπε ότι πράγματι απευθύνθηκε σε αυτόν ο Επιθεωρητής, αλλά τον παρέπεμψε σε άλλο γιατρό.

Πρόσθεσε, επίσης, πωςεπειδή γνώριζε το παλαιότερο πρόβλημα υγείας του επιθεωρητή τον παρέπεμψε για έλεγχο στον γιατρό των εξωτερικών ιατρείων, ο οποίος υπέγραψε την αναρρωτική άδεια.