Τέμπη: Αχτίδα αισιοδοξίας για τον 20χρονο Γεράσιμο – Ποια είναι η κατάσταση των άλλων τραυματιών

  • Γιάννα Σουλάκη
γιατρός
Συνολικά 9 άτομα εξακολουθούν να νοσηλεύονται 21 ημέρες μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Συγκρατημένη αισιοδοξία εξέφρασαν για πρώτη φορά οι γιατροί του Γεράσιμου.

Τη ζωή, την υγεία και την επιστροφή τους στην καθημερινότητα κερδίζουν καθημερινά οι τραυματίες του πολύνεκρου τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών, με τους 57 νεκρούς. Αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία νοσηλεύονται 9 πολυτραυματίες, ενώ οι 4 από αυτούς στη ΜΕΘ, σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ.

Τα μηνύματα είναι αισιόδοξα και για τον 20χρονο Γεράσιμο-Ιάσονα, καθώς το βράδυ της Δευτέρας οι γιατροί είδαν για πρώτη φορά σημάδια βελτίωσης. Να υπενθυμίσουμε ότι είναι ο μοναδικός επιζώντας από το μοιραίο πρώτο βαγόνι.

Ωστόσο, σε επικοινωνία που είχε το iatropedia.gr, οι συγγενείς του νεαρού φοιτητή δηλώνουν συγκρατημένοι: «Ο Γεράσιμος παραμένει σε σοβαρή κατάσταση. Δεν έχουμε κάτι άλλο για να ανακοινώσουμε. Αναμένουμε…», αναφέρει ο θείος του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γεράσιμος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Καλύτερα και η 25χρονη από το Παπανικολάου

Την ίδια στιγμή, σημαντική βελτίωση έχει η υγεία της 25χρονης που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου», καθώς βγαίνει κατά διαστήματα από την τεχνητή καταστολή και έρχεται σε επικοινωνία με το περιβάλλον.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το νοσοκομείο, κάποιες φορές μέσα στην ημέρα, αναπνεύσει και δίχως μηχανική υποστήριξη.

Διευκρινίζεται ότι η 25χρονη δεν είχε πέσει ποτέ σε κώμα, αλλά βρισκόταν σε καταστολή και υποστήριξη της αναπνοής της.

Ακόμη 2 τραυματίες νοσηλεύονται σε ΜΕΘ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας.

Η μία έχει αποσωληνωθεί και η άλλη παραμένει ακόμα διασωληνωμένη. Η κατάστασή τους χαρακτηρίζεται από τους γιατρούς «σταθερή».

5 ασθενείς σε απλές κλίνες

Ακόμη 4 πολυτραυματίες από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας σε καλή κατάσταση.

Ακόμα ένας νοσηλεύεται στην κλινική πλαστικής χειρουργικής του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», όπου υποβάλλεται σε επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής για την αποκατάσταση των εγκαυμάτων.