Έληξε η συμβολική κατάληψη της ΠΟΕΔΗΝ στο υπουργείο

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
κατάληψη
Αποχώρησαν από το υπουργείο Υγείας τα συνδικαλιστικά στελέχη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), οι οποίοι, από το πρωί, είχαν αποκλείσει την είσοδο με αλυσίδες.

Η ΠΟΕΔΗΝ διαμαρτύρεται για την «υποχρηματοδότηση» και «υποστελέχωση» του ΕΣΥ, επισημαίνοντας, ότι τα νοσοκομεία λειτουργούν σε συνθήκες «έκτακτης ανάγκης (black out)». Σύμφωνα με τα στοιχεία της, οφείλουν στους προμηθευτές πάνω από 2 δισ. ευρώ και όπως αναφέρει «αδυνατούν να προμηθευτούν υλικά και φάρμακα και κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές». Σημειώνει επίσης ότι «δεν υπάρχει πρόβλεψη για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών», ενώ για την νοσοκομειακή περίθαλψη των ανασφαλίστων προβλέπεται «επιχορήγηση σε Νοσηλευτικά Ιδρύματα 1,265εκ. ευρώ. Δηλαδή 10.000 ευρώ ανά Νοσοκομείο».

Όσον αφορά το προσωπικό, αυτό σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, μειώθηκε την τελευταία τριετία κατά 15%. Το 2015 αποχώρησαν 2775 εργαζόμενοι και οι προσλήψεις ήταν 382.

Όπως ανέφερε στο www.praktoreio-ygeias.gr του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός, «πριν ένα χρόνο ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε 4.500 προσλήψεις και αύξηση της χρηματοδότησης. Κανένα από τα δύο δεν υλοποιήθηκε». Δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους και η επόμενη αιφνιδιαστική κίνηση θα γίνει στο υπουργείο Εργασίας, καθώς ζητούν απόσυρση του ασφαλιστικού και ένταξη τους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατάληψη στο υπουργείο Υγείας – Αλυσοδέθηκαν στην είσοδο

«Γενέθλια» πρωταπριλιάτικη τούρτα από την ΠΟΕΔΗΝ για τον Αλέξη Τσίπρα – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ