Τέλος σύμβαση με ΕΟΠΥΥ από σήμερα για 1000 γιατρούς! Άδωνις: »Kάποιοι θα ξεβολευτούν»

  • Iatropedia
Στην αντεπίθεση πέρασε η κυβέρνηση μετά την απόφαση για συνέχιση των κινητοποιήσεων των γιατρών του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ). Κόβονται οι συμβάσεις 1000 και πλέον ιατρών αορίστου χρόνου για τα ιδιωτικά τους ιατρεία από την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου. Τι θα γίνουν τα "χαμένα" ραντεβού τι είπε για τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ ο Άδωνις από την Βουλή

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Στον αέρα τινάζονται τα ραντεβού εκατοντάδων ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ μετά την απόφαση του υπουργείουΥγείας να διακόψει τις συμβάσεις 1000 γιατρών του ΕΟΠΥΥ για τα απογευματινά τους ιατρεία.

Έτσι οι γιατροί αυτοί που έχουν σύμβαση αορίστου χρονου με τον Οργανισμό, δε θα μπορούν πλέον να βλέπουν ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ το απόγευμα στα ιδιωτικά τους ιατρεία δωρεάν ενώ διευκρινίζεται ότι δεν απολύονται αλλά χάνουν το προνόμιο της σύμβασης.

η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται

Από την πλευρά του ο Άδωνις Γεωργιάδης απαντώντας στην Βουλή σε σχετική ερώτηση απευθυνόμενος προς τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ τους προειδοποίησε πως κάποιοι θα ξεβολευτούν με τις αλλαγές που προωθούνται για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Την ίδια στιγμή δήλωνε πως.«έχουμε δύο κατηγορίες πολιτών: Αυτούς που τους γεννήσανε απλές μάνες και τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ…. Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται και το εννοώ»

και άλλα μέτρα αν χρειασθεί

Παράλληλα ο Άδωνις Γεωργιάδης προειδοποίησε ότι «αν συνεχίσουν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ θα πάρουμε κι αλλά μέτρα για να μην στερηθούν οι πολίτες το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους στην πρωτοβάθμια περίθαλψη».

Πρόσθεσε πως «η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται ενώ προανήγγειλε πως «το υπουργείο Υγείας επεξεργάζεται συνολικό σχέδιο σε περίπτωση που επιμείνουν σε απεργίες.

Πάντως εμφανίσθηκε ανυποχώρητος στο θέμα της διαθεσιμότητας και εξέφρασε την απορία του πώς είναι δυνατόν μια συντεχνία να αξιώνει να μην απολυθούν ».

Σχέδιο Β

Στο μεταξύ η απόφαση της διακοπής της σύμβασης γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ ανακοινώθηκε από τον υφυπουργό Υγείας Αντώνη Μπέζα και όχι από τον Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος το πρωί της Πέμπτης προειδοποίησε τους απεργούς-γιατρούς ότι θα …περάσει στο Plan B το οποίο δε θα τους αρέσει καθόλου όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Οι συμβάσεις των γιατρών διακόπτονται από το πρωί της Παρασκευής όπως δήλωσε ο κ.Μπέζας καθότι όπως σημείωσε: «αυτό που συμβαίνει με τους ιατρούς-υπαλλήλους του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι το πρωί απεργούν στις Μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ και το απόγευμα δέχονται ασφαλισμένους στα ιδιωτικά τους ιατρεία με πληρωμή από τον ΕΟΠΥΥ, δεν μπορεί να συνεχιστεί. Από αύριο διακόπτονται οι συμβάσεις τους με τον ΕΟΠΥΥ»

Παράλληλα σημείωσε ότι: «Η μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας θα προχωρήσει. Έχουμε κάνει εξαντλητικό διάλογο με όλους τους εργαζόμενους στον ΕΟΠΥΥ και η βούλησή μας είναι αυτός ο διάλογος να είναι διαρκής. Και θέλουμε αυτός ο διάλογος να είναι διαρκής, διότι πάνω από όλα είναι οι πολίτες και το αναφαίρετο και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους πρόσβασης στο φάρμακο και τις υπηρεσίες υγείας. Κανείς δεν μπορεί να στερήσει από τους πολίτες αυτό το δικαίωμα».

Να σημειωθεί ότι η ποινή του υπουργείου Υγείας αφορά πάνω από 1000 γιατρούς οι οποίοι έχουν συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου με τον ΕΟΠΥΥ, αμείβονται με μηνιαίες αποδοχές ενώ έχουν δικαίωμα και ιδιωτικού ιατρείου στο οποίο είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ. Η διακοπή αφορά στα ιδιωτικά τους ιατρεία και όχι στη μόνιμη θέση τους στον Οργανισμό.

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ ξεκίνησαν την απεργία τους από την περασμένη Δευτέρα ενώ σκοπεύουν να τη συνεχίσουν έως και τις 9 Δεκεμβρίου. Κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεων θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα και έκτακτα περιστατικά από το προσωπικό ασφαλείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιατροί προς Άδωνι:'' Έρχεται πυρηνικός πόλεμος''! Νέες.. απεργίες στην υγεία

Ανοίγει ο ΕΟΠΥΥ σε ιδιώτες γιατρούς! Τι σχεδιάζει ο Άδωνις

Νεκρώνει σήμερα η Υγεία! Στο δρόμο γιατροί ΕΟΠΥΥ, Νοσοκομείων, Ιδιώτες

Σε τι τιμές θα πωλούνται τα φάρμακα μετά τον Δεκέμβριο! Τι φέρνει η τροπολογία Άδωνι στις τσέπες μας