Τελικά οι εκλογές θα φέρουν ή όχι το τέλος του clawback στα εργαστήρια;

  • Iatropedia
Τη.. δόξα πολλοί μίσησαν. Το …χρήμα ουδείς! Ποιος θα πει το αντίθετο για τον «φτωχό» συγγενή μας τον ΕΟΠΥΥ;

Καλά τα λέει ο κ. Βορίδης για πιθανή κατάργηση του clawback αλλά είναι άγνωστο αν το πολιτικό σκηνικό μέσα στο 2015 θα επιτρέψει αλλαγές τέτοιου τύπου καθώς το μέτρο φέρνει ζεστό χρήμα στα ταμεία.

Να καταργηθεί από το 2015 το κατάπτυστο μέτρο του clawback το οποίο έχουν χαρακτηρίσει «άδικο» και οι δύο τελευταίοι υπουργοί Υγείας, και για το οποίο υπαινίχθηκε την περασμένη εβδομάδα κατάργηση ο Μάκης Βορίδης, ζητούν πια ανοιχτά τα διαγνωστικά κέντρα και οι εργαστηριακοί γιατροί.

«Με πλαφόν 50% μεσοσταθμικά στα κατατεθειμένα του 2013 και με μείωση της υπερσυνταγογράφησης κατά 30%με 40% λόγω κανόνων και οδηγιών, ΔΕΝ χρειάζεται clawback. Πήγαμε στο ίδιο αποτέλεσμα από διαφορετικό δρόμο. Με μια επερχόμενη μείωση τιμών ΦΕΚ, θα πιάνουμε και κρατικό προϋπολογισμό και θα εκτελούμε σχεδόν ότι και πριν !», αναφέρουν ανοιχτά στα social media πηγές των εργαστηριακών γιατρών.

Αλλά με την ρευστότητα που επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό της χώρας είναι αβέβαιο ότι θα υπάρξουν αλλαγές σε κάτι που φέρνει ζεστό χρήμα στα ταμεία. Μακάρι να πέσουμε έξω…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΙΣΑ: Να δοθεί εδώ και τώρα παράταση των συμβάσεων των γιατρών των πρώην ΙΚΑ

Τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις ενός ασθενούς

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ! Όλο το παρασκήνιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ