Ταλαιπωρία για 40 νεφροπαθείς: Μεταφέρθηκαν με πυροσβεστικό στο κέντρο αιμοκάθαρσης λόγω της πλημμύρας

  • Iatropedia newsroom
νεφροπαθείς
Την παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Τροχαίας χρειάστηκαν 40 νεφροπαθείς στα Πεύκα στη Θεσσαλονίκη.

Οι 40 νεφροπαθείς δεν μπορούσαν να διασχίσουν τον δρόμο προς το Κέντρο Αιμοκάθαρσης, ο οποίος έκλεισε από τις αρμόδιες υπηρεσίες λόγω του όγκου νερού που είχε συγκεντρωθεί από την έντονη βροχόπτωση στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρει το thesstoday η Πυροσβεστική Υπηρεσία λίγο μετά τις 9 το πρωί έσπευσε συγκεκριμένα στους Βυζαντινούς Νερόμυλους, στα σύνορα με την περιοχή των Πεύκων. Δεκάδες νεφροπαθείς ταλαιπωρήθηκαν ως προς τη μετακίνησή τους προς το Κέντρο Αιμοκάθαρσης για τις προγραμματισμένες θεραπείες τους, καθώς ο δρόμος που οδηγεί στην κλινική είχε κλείσει εξαιτίας συγκεντρωμένου όγκου νερού.

Έτσι, η Πυροσβεστική Υπηρεσία επιστράτευσε τετράτονο όχημα με το οποίο μετέφερε με ασφάλεια τους νεφροπαθείς από το δύσβατο σημείο, και αμέσως ασθενοφόρο της κλινικής τους παραλάμβανε ώστε να μεταβούν στο κέντρο αιμοκάθαρσης.

Είναι δε αξιέπαινη η συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς όχι μόνο ανέλαβαν τα πρωινά δρομολόγια, αλλά συνέχισαν τη μεταφορά των ασθενών και τις επόμενες ώρες, καθοδηγώντας και παράλληλα καθησυχάζοντας και τους συγγενείς τους.

φωτό: InTime