Τα «βαλιτσάκια» του Αττικόν φέρνουν ράντζα! Πως κλείνονται τα κρεβάτια πριν την εφημερία

Το φαινόμενο είναι γνωστό στους κυβερνώντες. Στα περισσότερα νοσοκομεία και κυρίως στα πανεπιστημιακά, τα κρεβάτια κλείνονται για ιδιωτικούς ασθενείς πριν ακόμη ξεκινήσει μια εφημερία. Χαρακτηριστική η περίπτωση του Αττικόν όπου οι εργαζόμενοι έχουν ξεκινήσει απεργιακές κινητοποιήσεις. Διαβάστε πως το νοσοκομείο αποκτά ράντζα από τα λεγόμενα «βαλιτσάκια».

Υποτίθεται ότι ένα νοσοκομείο θα πρέπει να ξεκινά μια εφημερία έχοντας το 25% των κρεβατιών άδεια ώστε να φιλοξενηθούν οι ασθενείς που θα εισαχθούν. Στο Αττικόν η εφημερία ξεκινά με πληρότητα …130% καθώς τα κρεβάτια έχουν κλειστεί πολύ νωρίτερα για ασθενείς που έχουν προγραμματίσει εισαγωγή και εισέρχονται στο νοσοκομείο με το …βαλιτσάκι τους. Από κει προέρχεται και η έκφραση που είναι γνωστή στους πάντες προκαλεί όμως σοβαρές επιπτώσεις σε όλη τη λειτουργία ενός νοσοκομείου.

Μια βασική επίπτωση είναι ότι τα κρεβάτια είναι κλεισμένα και οι νέοι ασθενείς που εισάγονται κατά την εφημερία αναγκάζονται να μένουν σε ράντζα στους διαδρόμους.

Παρότι το φαινόμενο είναι γνωστό, ουδείς αρμόδιος υπουργός μέχρι σήμερα έχει δώσει λύση.

Οι εργαζόμενοι του Αττικόν πάντως έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις με αφορμή αυτό το πρόβλημα και μάλιστα σκοπεύουν να τις συνεχίσουν και την επόμενη εβδομάδα.

Όπως χαρακτηριστικά λέει το Σωματείο των Εργαζομένων στο Αττικόν: «Για τα προβλήματα που προκύπτουν από την υποστελέχωση και την υπερφόρτωση του Νοσοκομείου (πληρότητα 130%) με κλειστές κλίνες, προχωράμε σε νέες κινητοποιήσεις από την επόμενη βδομάδα».

Δήμητρα Ευθυμιάδου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν