Τα smart phones στην υπηρεσία της ιατρικής

  • Iatropedia
Μία νέα τεχνολογία, που θα μπορούσε πολύ σύντομα να είναι διαθέσιμη στα κινητά μας, υπόσχεται να κάνει πιο εύκολη την μέχρι τώρα πολύ δύσκολη διάγνωση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας προκαλείται από τον αρκετά συνηθισμένο ιό HPV. Δυστυχώς, ο κύριος παράγοντας που συμβάλλει στην εξάπλωση της ασθένειας είναι η δυσκολία στην διάγνωση του ιού και το γεγονός ότι μερικά στελέχη του HPV δεν εμφανίζουν συμπτώματα.

Οι καινοτομίες που προέρχονται από το Κέντρο Βιολογίας Συστημάτων στο Γενικό Νοσοκομείο Μασαχουσέτης (MSG) θα μπορούσαν να επιτρέψουν σε οποιονδήποτε να χρησιμοποιήσει την κάμερα του τηλεφώνου του για να ελέγξει για την ύπαρξη του ιού.

Με την χρήση κάποιων ειδικά σχεδιασμένων μικροσφαιριδίων σε ένα δείγμα αίματος και με μια εφαρμογή για λήψη 3D φωτογραφιών από το κινητό, η διάγνωση θα μπορεί να γίνει με λιγότερα από 2€ και μόλις σε 45 λεπτά.

Αν και αυτές οι τεχνολογίες απέχουν αρκετά από το να τελειοποιηθούν και να βγουν προς πώληση στην αγορά, αυτές οι πρόσφατες καινοτομίες δείχνουν ότι πολύ σύντομα θα υπάρχει η δυνατότητα να μπορούμε να διαγνώσουμε από μόνοι μας πολλές ασθένειες.

www.heartrobot.org.uk

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τεστ ΠΑΠ και Τεστ HPV, όλες οι εξελίξεις για τις γυναίκες

Εμβολιασμός κατά του ιού HPV σε εφήβους και νεαρούς άνδρες «υψηλού κινδύνου»