Τα περισσότερα παιδιά μεταναστών και προσφύγων είναι ανεμβολίαστα για την ηπατίτιδα

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Το 79% των μεταναστών και προσφύγων που φθάνουν στη χώρα μας δεν έχουν κάνει βασικά εμβόλια όπως είναι αυτά κατά της ηπατίδιας Α και Β. Αυτό προκύπτει από στοιχεία δύο νέων ερευνών οι οποίες θα παρουσιαστούν στην 4η Πανελλήνια Συνάντηση «AIDS & Ηπατίτιδες: Πρόληψη, Διάγνωση, Θεραπεία», που πραγματοποιείται στην Αίγλη Ζαππείου, από την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου έως το Σάββατο 1 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, έρευνα στα παιδιά μεταναστών και προσφύγων έδειξε ότι μόνο το 34,3% είχαν αντισώματα για την ηπατίτιδα Α που φαίνεται να οφείλεται σε φυσική νόσο και το 42,7% δεν είχαν αντισώματα για την ηπατίτιδα Β. Ωστόσο κανένα παιδί δεν βρέθηκε να είναι χρόνιος φορέας της ηπατίτιδας Β ενώ τα ποσοστά μόλυνσης με τον ιό της ηπατίτιδας C βρέθηκαν χαμηλά, γύρω στο 0,3%.

Στην 4η Πανελλήνια Συνάντηση «AIDS & Ηπατίτιδες: Πρόληψη, Διάγνωση, Θεραπεία» θα παρουσιαστούν επίσης νέα δεδομένα για το ηπατοκυτταρικό καρκίνωμα, το οποίο όπως φαίνεται, συνδέεται με συγκεκριμένους πολυμορφισμούς του υποκινητή του υποδοχέα της ιντερφερόνης οι οποίοι αποτελούν υποψήφιους στόχους για νέες θεραπείες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν