Τα παιδιά δείχνουν τα δόντια τους και πάλι!

  • Iatropedia
Οι Γιατροί του Κόσμου βρέθηκαν και φέτος δίπλα σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Μέσω του προγράμματος ΑΔΑΜΑΝΤΙΑΔΑ, που είναι επικεντρωμένο σε παιδιά οικογενειών που αδυνατούν να στηρίξουν οικονομικά τη βασική οδοντιατρική περίθαλψη, 50 εθελοντές οδοντίατροι με μία πλήρως εξοπλισμένη, κινητή, οδοντιατρική μονάδα, εξασφάλισαν χιλιάδες δωρεάν χαμόγελα!

Το Σάββατο, 22 Νοεμβρίου 2014, σε μία ολοήμερη εκδήλωση-γιορτή στην Τεχνόπολις στο Γκάζι, θα ανακοινωθούν τα εντυπωσιακά αποτελέσματα του προγράμματος!

Οι Γιατροί του Κόσμου επισκέφτηκαν δεκάδες δημοτικά σχολεία του Δήμου Αθηναίων, πραγματοποίησαν χιλιάδες φθοριώσεις και εντόπισαν προβληματικές περιπτώσεις που χρειάζονται οδοντιατρική θεραπεία και ορθοδοντική παρέμβαση. Παράλληλα με τις δράσεις, έγιναν εκατοντάδες επισκέψεις παιδιών στο νεοσύστατο οδοντιατρείο των Γιατρών του Κόσμου και σε συνεργαζόμενο οδοντιατρείο του Δήμου Αθηναίων.

Το πιο φρέσκο και χαρούμενο νέο είναι ότι με την έναρξη της σχολικής χρονιάς που διανύουμε, ξεκίνησαν και 1.500 ορθοδοντικές παρεμβάσεις. Αυτή είναι άλλη μία χαρούμενη είδηση που αποδεικνύει ότι το πρόγραμμα ΑΔΑΜΑΝΤΙΑΔΑ δεν περιορίζεται μόνο στην καταγραφή και στην εξέταση των προβλημάτων, αλλά φροντίζει και για τη θεραπευτική αποκατάστασή τους! Με αυτόν τον σκοπό ξεκίνησε, και με αυτόν συνεχίζει!

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε πολλές βιωματικές, και όχι μόνο, δραστηριότητες που θα τα βοηθήσουν να αποκτήσουν θετικές συνήθειες και, παράλληλα, να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους.

Όποιος έχει απορίες, όρεξη να μάθει περισσότερα ή απλώς καλή διάθεση, δεν έχει παρά να κάνει στις 22 Νοεμβρίου μία βόλτα στην Τεχνόπολις, και να δει τι σημαίνει χαρά, παιχνίδι και γνώση μαζί!

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα εκδηλώσεων θα βρείτε εδώ: www.adamantiada.gr

Μέχρι τότε, μην ξεχνάτε να βουρτσίζετε τα δόντια σας και να χαμογελάτε περισσότερο.