Τα μέτρα «πάγωσαν» την Υγεία! Χωρίς γιατρούς νοσοκομεία ΕΚΑΒ φαρμακεία

  • Iatropedia
Πάγωσε το δημόσιο σύστημα υγείας αφού οι νοσοκομειακοί γιατροί βλέποντας τα νέα μέτρα που περιλαμβάνουν περικοπές σε κάθε κομμάτι του τομέα της υγείας, προχωρούν σε τριήμερη απεργία στα νοσοκομεία μέχρι και αύριο Τετάρτη που ψηφίζονται τα μέτρα. Οι ασθενείς θα μείνουν όμως και χωρίς ιδιώτες γιατρούς και οδοντιάτρους καθώς ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος τους καλεί για 48ωρη απεργία σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη. Τις ίδιες μέρες απεργούν μέσω της ΠΟΕΔΗΝ και οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, την Πρόνοια και τις υπόλοιπες υπηρεσίες υγείας. Κλειστά θα μείνουν και τα φαρμακεία αύριο Τετάρτη.

Όμως χωρίς νοσοκομεία μένει όλη η χώρα από σήμερα έως και την Τετάρτη καθώς οι νοσοκομειακοί γιατροί όλης της χώρας (ΟΕΝΓΕ) αποφάσισαν να προχωρήσουν σε τρεις 24ωρες απεργίες στις 5, 6 και 7 Νοεμβρίου.

Στις ημέρες αυτές στα δημόσια νοσοκομεία θα εξυπηρετούνται μόνο τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί διαμαρτύρονται για τις συνεχείς περικοπές στο σύστημα που έχουν οδηγήσει τα νοσοκομεία σε κατάρρευση και τους εργαζόμενους στις εξάντληση.

Ειδικότερα όπως διαπιστώνουν στα μέτρα που εισηγούνται στη Βουλή μαζί με τον κρατικό προϋπολογισμό του 2013, περιλαμβάνονται :

· Η περικοπή κατά 1,5 δις. ευρώ της δαπάνης για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

· Ο περαιτέρω ακρωτηριασμός των συντάξεων και του Ειδικού Ιατρικού Μισθολογίου

· Οι συγχωνεύσεις και τι κλείσιμο Κλινικών, Τμημάτων και διασυνδεόμενων Νοσοκομείων με συνέπεια την απώλεια 10.000 νοσοκομειακών κλινών για τον ελληνικό λαό

· Μείωση της δαπάνης για εφημερίες, υγειονομικό υλικό, λειτουργικά έξοδα, στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας

· Αύξηση των κρατήσεων των ασφαλισμένων και αποκλεισμός των ανασφάλιστων από τις υπηρεσίες υγείας.

Για αυτό και η ΟΕΝΓΕ αποφάσισε να κηρύξει απεργία τη Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη 5,6,7 Νοεμβρίου και να προτείνει στις Ομοσπονδίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, στην ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ, καθολική απεργία διαρκείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν