Τα μεγάλα χαράτσια του Άδωνι! Πως θα αλλάξει τα…φώτα στους ασθενείς μετά τα Φώτα!

  • Iatropedia
Μια κακή οικονομικά χρονιά θα είναι και το 2014 ειδικά για τους Έλληνες ασθενείς αφού ξεκίνησε με “25ευρω” αλλά και ένα ευρώ ανά συνταγή.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Μετά τα Φώτα έρχονται τα πολύ δύσκολα για τους Έλληνες ασθενείς καθώς και θα εξαφανισθεί από τον χάρτη ο ΕΟΠΥΥ και τα πολυιατρεία του (θα μπει λουκέτο λόγω διαθεσιμότητας), και θα εφαρμοσθεί το 1 ευρώ ανά συνταγή (8 Ιανουαρίου) και θα υπάρχει το χαρατσι των 25 ευρώ για νοσηλεία σε νοσοκομείο. Και δεν είναι μόνο αυτά.

Ταχεία αύξηση των εσόδων για το σύστημα υγείας επιδιώκει ο Άδωνις Γεωργιαδης σε βάρος όμως των ασθενών. Πριν καλά καλά μπει ο χρόνος και η είσπραξη των χαρατσίων ξεκίνησε στα νοσοκομεία. Τις επόμενες ημέρες (8 Ιανουαρίου) θα έρθει και το χαράτσι του ενός ευρώ ανά συνταγή έπειτα από εγκύκλιο που εκδόθηκε.

Σαν να μην έφθαναν όλα αυτά έρχεται και το πλαφόν στα φάρμακα που θα βάλει κόφτη στους γιατρούς στο ύψος των συνταγών που θα μπορούν να εκδίδουν και αναμένεται να δημιουργήσει νέα προβλήματα στους ασφαλισμένους. Μεγάλο χτύπημα θα υποστούν οι χρονίως πάσχοντες που χρειάζονται πολλά και ακριβά φάρμακα αλλά και πολλές συνταγές.

Η κοινωνική κατακραυγή μάλιστα αλλά και οι επιβαρύνσεις αυτές προκαλούν ακόμη και την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ έστω κι αν έγινε για τα… μάτια του κόσμου, αφού το εισιτήριο των 25 ευρώ προβλεπόταν από το μνημόνιο και είχε ψηφιστεί στον εφαρμοστικό νόμο και από το ΠΑΣΟΚ, παρότι μέχρι πρόσφατα ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωνε ότι μπορεί να το αποφύγει.

Όμως ο Γολγοθάς των ασθενών δεν τελειώνει εδώ. Αμέσως μετά έρχεται και πλαφόν στις διαγνωστικές εξετάσεις καθώς οι γιατροί δε θα μπορούν αφειδώς να γράφουν παραπεμπτικά έστω κι αν είναι απαραίτητα για τους ασθενείς.

Το πρόβλημα θα οξυνθεί ακόμη περισσότερο με το λουκέτο στα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ που θα έλθει λόγω κινητικότητας. Μπορεί οι ασφαλισμένοι να μπορούν να επισκέπτονται δωρεάν τους ιδιώτες γιατρούς αλλά δε θα μπορούν να κάνουν και δωρεάν τις διαγνωστικές τους εξετάσεις καθώς στον ιδιωτικό τομέα που αναγκαστικά θα καταφεύγουν υπάρχει συμμετοχή τουλάχιστον 15%.

Βέβαια κανείς δεν αποκλείει τους επόμενους μήνες να έρθουν κι άλλα χαράτσια εάν δεν βγουν τα οικονομικά του ΕΣΥ στον Άδωνι!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η “ανθρωπογεωγραφία” των απεργών του ΕΟΠΥΥ! Οι γιατροί που ανεβάζουν την…πίεση στον Άδωνι

Ποδαρικό με κούρεμα στα φάρμακα το 2014! Πως θα παίρνουν οι ασφαλισμένοι τις συνταγές

Πως κάνουν διάγνωση οι Έλληνες του μνημονίου…Ποιος είναι ο νέος γιατρός τους!

Ποιοι εξαιρούνται από το χαράτσι των 25 ευρώ για νοσηλεία στο ΕΣΥ;