Τα «μαζεύουν» για την τροπολογία που δίνει στους ΟΤΑ τον προϋπολογισμό της Υγείας

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Όπως αναφέρουν από του υπουργείο Υγείας, καταρχάς η εν λόγω τροπολογία δεν είναι δικιά τους αλλά του υπουργείου Εσωτερικών..., Και δεύτερον, κατατέθηκε για να βοηθήσει την τοπική αυτοδιοίκηση να βοηθάει οικονομικά δομές Υγείας.

Όπως διευκρινίζουν από την Αριστοτέλους, σύμφωνα με την τροπολογία οι Δήμοι δεν θα υποχρεώνονται να βοηθήσουν δομές Υγείας της περιοχής τους αλλά αν μπορούν και το επιθυμούν, θα διευκολύνονται από τα όσα προβλέπει.

Διαβάστε εδώ την σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας;

Με αφορμή δημοσιεύματα στα οποία γίνεται λόγος για επιβάρυνση των προϋπολογισμών των δήμων, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας διευκρινίζει ότι η συγκεκριμένη τροπολογία στο Νομοσχέδιο «Επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις» είναι του υπουργείου Εσωτερικών (σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας) η οποία έρχεται να καλύψει το αίτημα πολλών φορέων της αυτοδιοίκησης να τους παρέχεται η δυνατότητα επιχορήγησης των δημόσιων δομών υγείας για την κάλυψη άμεσων αναγκών τους.

Η εν λόγω τροπολογία, λοιπόν, σε καμία περίπτωση δεν υποχρεώνει αλλά διευκολύνει τους δήμους που επιθυμούν να επιχορηγήσουν τις δημόσιες δομές υγείας οι οποίες βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν